Zaposlenje.org: Postavite video CV

zaposlenjeInternet servis Zaposlenje.org je nakon testiranja svojim korisnicima ponudio nov način predstavljanja – video CV.

Činjenica da na jedan poslovni oglas konkuriše više stotina kandidata, što za poslodavce ima posledicu pregled obimne dokumentacije, a za kandidate obeshrabrenje, stvorilo je potrebu da se poboljša efikasnost pisanja CV-a, kao i da se unapredi prezentacija kandidata.

U doba krize cilj svakog preduzeća je da poveća produktivnost, a poznato je da promišljen izbor ljudi donosi profitabilne rezultate. Kako je svaki video CV autorsko delo, poslodavcima se daje prilika detaljnijeg uvida u interesovanja kandidata, što im automatski skraćuje vreme u potrazi za odgovarajućim kadrovima.

Razvoj novih metoda komunikacije, koje predvode servisi kao sto je YouTube uticali su na mlade da razviju nova pravila i sisteme komunikacije. Oni sada mogu svoju poslovnu biografiju, ciljeve, želje i interesovanja predstaviti i na njima bliži i interaktivniji način, a koji je pritom profesionalan i namenjen ciljnoj grupi kojoj se oni obraćaju.  Zato razvoj ovakvog video servisa predstavlja jedan od koraka približavanja poslodavaca i onih koji traže posao, a sve u cilju povećanja efikasnosti koja je toliko potrebna u doba globalne krize.

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

Pravilo ne postoji. Kandidati se prezentuju onako kako žele, a za to imaju 90 sekundi.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,