Telekom Srbija: Karavan e-dukacij@! u Zaječaru

telekomKaravan e-dukacij@! koji u okviru istoimene akcije Telekoma Srbija obilazi škole širom zemlje stigao krajem aprila u Zaječar i na dan škole “Ljubica Radosavljević Nada” obradovao učenike i nastavnike uručivši im računarsku opremu za prvu internet učionicu!

Zahvaljujući kompaniji Huawei OŠ “Ljubica Radosavljević Nada” dobila je 20 računara, a Telekom Srbija se pobrinuo za uvođenje besplatnog širokopojasnog internet priključka, što je u ovoj zaječarskoj osnovnoj školi omogućilo po prvi put održavanje nastave informatike u adekvatnim uslovima.

“Na prvom donatorskom skupu koji smo organizovali krajem marta prikupili smo 1.015 računara koje ćemo zajedno sa donatorima dodeliti školama širom Srbije. Kompanija Huawei tom prilikom donirala je 100 računara, a 20 smo danas poklonili OŠ ‘Ljubica Radosavljević Nada’. Još jednom želimo da pozovemo sve kompanije da nam se pridruže“, rekao je Viktor Štrbac, šef službe za odnose sa medijima Telekoma Srbija.

Novica Dimitrijević, direktor OŠ “Ljubica Radosavljević Nada”, tom prilikom je rekao: „Želim da se zahvalim Telekomu Srbija i kompaniji Huawei na donaciji računara i uvođenju internet priključka. Zahavaljujući njihovoj pomoći naša škola dobija prvu internet učionicu i po prvi put nastava će biti izvođena u adekvatnim uslovima.”

Pročitajte i:  Revolucionarne Huawei slušalice stižu uskoro na srpsko tržište

Huawei je, kao kompanija koja već 5 godina uspešno posluje u Srbiji, prepoznao značaj projekta e-dukacij@ i odlučio da ga podrži doniranjem 100 računara. Pored škole u Zaječaru kojoj su danas uručeni računari, računare će dobiti i dve OŠ u Beogradu – “Marija Bursać” i “Vojvoda Radomir Putnik”, kao i osnovne škole “3. oktobar” iz Bora i “Branko Radičević” iz Savinog Sela. Kompanija Huawei vodeća je kompanija u obezebeđivanju telekomunikacionih mreža napredne generacije i trenutno opslužuje 36 operatora sa liste 50 vodećih, odnosno više od milijardu korisnika širom sveta.

Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije ima za cilj da podstakne edukaciju i poboljša informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji. Od decembra 2008. godine, kada su Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete pokrenuli projekat pa do sada, Telekom Srbija uveo je internet u oko 970 škola širom Srbije i donirao je 100 računara. Na donatorskom skupu prikupio je 1.015 računara koje će zajedno sa donatorima dodeliti školama širom Srbije.

Izvor: Telekom Srbija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,