Top50 Glas publike

Telekom Srbija preuzeo Kopernikus!

Telekomunikaciona kompanija Telekom Srbija zvanično je preuzela Kopernikus Technology, drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji.

PCPress.rs Image

Telekom Srbija preuzeo je Kopernikus u potpunosti, akvizicijom 100 posto vlasništva ove kompanije. Kako se navodi u saopštenju Telekoma, ovom akvizicijom kompanija će povećati svoju televizijsku korisničku bazu za oko 30 odsto. Takođe, na ovaj način će se povećati i učešće na tržištu televizije za 7 odsto.

Povećanje udela Telekom Srbija na tržištu kablovskih usluga

Preuzimanje Kopernikus Technology znači da će korisnici dobiti pristup uslugama koje pruža Telekom Srbija, kao i paket dobrodošlice koji sadrži 27 novih TV kanala.

„Kopernikus Technology ima više od 200.000 televizijskih i internet korisnika, posluje u 60 gradova širom Srbije i pruža usluge televizije, interneta i fiksne telefonije, sa kvalitetnom infrastrukturom koja omogućava pružanje najsavremenijih usluga u više od 300.000 domaćinstava. Intenzivan rast korisničke baze od preko 25 odsto u poslednje dve godine, ubrzana digitalizacija i izgradnja optičke infrastrukture stvorila je od ove kompanije najperspektivnijeg kablovskog operatora u regionu. Odličan potencijal za dalji brzi rast korisničke baze izdvaja Kopernikus Technology u odnosu na druge kablovske operatore na tržištu“, saopšteno je iz Telekoma Srbije.

Pročitajte i:  Kada Piksi da znak za igru

Telekom Srbija radiće na tome da pored postojećih kanala dodatno obogati ponudu televizijskih sadržaja dosadašnjim korisnicima Kopernikus Technology, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da su poslovni planovi Telekoma Srbija, koji predviđaju i akviziciju kablovskih operatora, usmereni ka pozicioniranju kompanije kao regionalnog lidera u oblasti telekomunikacija i deo su globalnog trenda ukrupnjavanja telekomunikacionog tržišta.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,