Data centri 2024

Telekom Srbija preuzeo Kopernikus!

Telekomunikaciona kompanija Telekom Srbija zvanično je preuzela Kopernikus Technology, drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji.

PCPress.rs Image

Telekom Srbija preuzeo je Kopernikus u potpunosti, akvizicijom 100 posto vlasništva ove kompanije. Kako se navodi u saopštenju Telekoma, ovom akvizicijom kompanija će povećati svoju televizijsku korisničku bazu za oko 30 odsto. Takođe, na ovaj način će se povećati i učešće na tržištu televizije za 7 odsto.

Povećanje udela Telekom Srbija na tržištu kablovskih usluga

Preuzimanje Kopernikus Technology znači da će korisnici dobiti pristup uslugama koje pruža Telekom Srbija, kao i paket dobrodošlice koji sadrži 27 novih TV kanala.

„Kopernikus Technology ima više od 200.000 televizijskih i internet korisnika, posluje u 60 gradova širom Srbije i pruža usluge televizije, interneta i fiksne telefonije, sa kvalitetnom infrastrukturom koja omogućava pružanje najsavremenijih usluga u više od 300.000 domaćinstava. Intenzivan rast korisničke baze od preko 25 odsto u poslednje dve godine, ubrzana digitalizacija i izgradnja optičke infrastrukture stvorila je od ove kompanije najperspektivnijeg kablovskog operatora u regionu. Odličan potencijal za dalji brzi rast korisničke baze izdvaja Kopernikus Technology u odnosu na druge kablovske operatore na tržištu“, saopšteno je iz Telekoma Srbije.

Telekom Srbija radiće na tome da pored postojećih kanala dodatno obogati ponudu televizijskih sadržaja dosadašnjim korisnicima Kopernikus Technology, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da su poslovni planovi Telekoma Srbija, koji predviđaju i akviziciju kablovskih operatora, usmereni ka pozicioniranju kompanije kao regionalnog lidera u oblasti telekomunikacija i deo su globalnog trenda ukrupnjavanja telekomunikacionog tržišta.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,