Data centri 2024

Telekom Srbija: Profit od impulsa – 60 miliona EUR od "Telekoma Republike Srpske"

Telekom_Srbija_lola_2 "Telekom Srbija" zaradio je oko 60 mil EUR od rada "Telekom Republike Srpske" za nepune dve godine od privatizacije.

"Telekom Republike Srpske" od juna 2007. do kraja maja 2009. godine zabeležio je ukupan profit od 160 miliona konvertibilnih maraka, odnosno 80 mil EUR.

Istovremeno, "Telekom Srbija" je isplatio u potpunosti akviziciju Vladi Republike Srpske od 646 mil EUR, kao i 50 mil EUR investicionih obaveza koje je preuzeo pri kupovini "Telekoma Republike Srpske".

Generalni direktor "Telekoma Republike Srpske" Predrag Ćulibrk kaže da je, prema poslednjim pokazateljima, "Telekom Republike Srpske" među najuspešnijim preduzećima te vrste u Evropi i dodaje da je za dve godine od privatizacije broj pretplatnika mobilne telefonije udvostručen, a zabeležen je i rast pretplatnika fiksne telefonije.

Takođe, značajan je i rast usluge ADSL i ostalih usluga. M:tel ima nacionalnu pokrivenost u Bosni i Hercegovini, dok su ADSL i fiksna telefonija prisutni na teritoriji Republike Srpske. Prema njegovim rečima, tako uspešno poslovanje dovelo je do velikog investiranja, a najviše je uloženo u modernizaciju i digitalizaciju fiksne telefonije. Trenutno se značajna sredstva ulažu u razvoj treće generacije mobilne telefonije, a stvorena je i neophodna baza za razvoj IPTV usluga.

On je rekao da podaci o zaradi, ali i o povećanju broja korisnika telekomunikacionih usluga govore o tome da je investicija "Telekoma Srbije" bila opravdana i podsetio da je ta privatizacija bila najveća investicija jedog preduzeća iz Srbije izvan granica zemlje.

Izvor: ekapija

Pogledajte originalnu vest na sajtu ekapija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,