Telekom Srbija uveo internet u OŠ “Bratstvo jedinstvo” u Somboru

telekom-somborDanas je svečano otvorena internet učionica u OŠ “Bratstvo jedinstvo” u Somboru koju je Telekom Srbija u okviru akcije edukacij@!Znati dati! opremio sa osam računara i besplatnim priključkom.

U okviru akcije edukacij@! Znati dati! Telekom Srbija je do sada uveo internet u preko 940 škola širom Srbije i obezbedio 60 računara za osnovne škole “Kralj Aleksandar I” u Gornjem Milanovcu, “Bora Stanković” na Banjici, “Starina Novak” u Beogradu, “Branko Radičević” u Boru, srednju školu “Mladost” u Petrovcu na Mlavi i osnovnoj školi “Bratstvo jedinstvo” u Somboru.

Direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija, Milica Amidžić izjavila je da je Telekom Srbija od početka akcije sproveo istraživanje koje je pokazalo da školama u Srbiji nedostaje još oko 25.000 računara kako bi svaka bila adekvatno opremljena.

“To jeste veliki broj, ali nije nedostižan, posebno ako se u akciju uključe i druge kompanije. Do sada je akciju edukacij@!Znati dati! Telekoma Srbija podržalo 20 srpskih kompanija, koje su se opredelile da deo svojih resursa ulože u ovaj veliki projekat modernizacije obrazovanja u našoj zemlji”, rekla je ona i izrazila uverenje da će ta podrška u predstojećem periodu biti sve snažnija, budući da se radi o akciji od širokog nacionalnog značaja.

Pročitajte i:  Upotrebljen minijaturni stimulator mozga

“Verujemo i da će ova slika biti impuls koji će pokrenuti i ostale, i sve njih ovom prilikom pozivamo da nam se pridruže u opremanju skola računarima”, dodala je Amidžićeva.

Anđelka Brajović, direktorka OŠ “Bratstvo jedinstvo”, tom prilikom je izrazila zahvalnost Telekomu Srbija na donaciji računara i uvođenju internet priključka. “Opremanje internet učionice veoma je važno za našu školu jer ćemo na ovaj način uspeti da poboljšamo kvalitet nastave”, dodala je ona.

Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije ima za cilj da podstakne edukaciju i poboljša informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji. Od decembra 2008. godine, kada su Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete pokrenuli projekat pa do sada, Telekom Srbija već je uveo internet i umrežio preko 940 škola širom Srbije!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,