Telenor i zvanično preuzeo KBC Banku

Kompanija Telenor Srbija objavila je danas završetak procesa kupovine i zvanično preuzimanje KBC Banke, koja je prethodno bila deo belgijske KBC grupe.

UveFredhajm(Telenor)-GiLibo(KBC)1To je ispunjenje ugovora, potpisanog 29. aprila, kojim je kompanija Telenor Srbija preuzela 100 odsto akcija u KBC Banci, dok je Sosijete ženeral banka preuzela portfolio klijenata koji obuhvata fizička lica, preduzetnike, mala i srednja preduzeća.

Kako je saopšteno, Telenor banka će zvanično početi sa radom 2014. godine.

Kompanija Telenor Srbija je prethodno od Narodne banke Srbije i Komisije za zaštitu konkurentnosti dobila sva neophodna zakonska odobrenja u vezi sa preuzimanjem.

Telenor veruje da će uvođenjem mobilnih finansijskih servisa građanima Srbije omogućiti korišćenje najnovijih bankarskih usluga, i želi da stvori banku za fizička lica, sa jasnom usmerenošću na transakcije.

“Ovo je važna prekretnica za nas u Telenoru, jer smo sada i zvanično postali novi vlasnici KBC Banke. Ambicija nam je da postanemo prvi izbor korsnika mobilnih i onlajn bankarskih usluga u Srbiji“, rekao je generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm.

Direktor nove Telenor banke biće Martin Navratil, koji je prethodno obavljao funkciju direktora finansijskih usluga u Telenoru u Srbiji.
“U periodu koji je pred nama bićemo fokusirani na izgradnju organizacije. U početku, planiramo da imamo oko 100 zaposlenih, koji će raditi na razvoju novih proizvoda i usluga. Kada otvorimo Telenor Banku, ponudićemo klijentima inovativno iskustvo kroz 24 časa dnevno dostupne i jednostavne za korišćenje bankarske proizvode i usluge“, rekao je Navratil.

Telenor je došao na tržište Srbije 2006, i kupovinom kompanije Mobi63 postao najveći pojedinačni investitor u Srbiji, sa početnim ulaganjem od 1,53 milijarde evra.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,