BIZIT plus

Telenor obeležio 10 godina poslovanja u Srbiji

Kompanija Telenor obeležila je prvu deceniju poslovanja u Srbiji, a proslavi tim povodom prisustvovali su predstavnici državnih institucija, privrednog sektora, kao i veliki broj poznatih ličnosti.

Ingeborg Ofsthus

„Kada smo došli u Srbiju, cilj nam je bio da svima omogućimo pristup mobilnim uređajima i savremenim tehnologijama. Danas, deset godina kasnije, naša vizija je potpuna digitalizacija društva i pronalaženje novih rešenja koja će olakšati život građana. Paralelno sa širenjem 4G pokrivenosti, testirali smo i 5G mrežu, jer želimo da nastavimo da budemo lideri u pružanju inovativnih, digitalnih rešenja ne samo za naše korisnike nego i za društvo u celini”, rekla je Ingeborg Øfsthus, generalna direktorka Telenora u Srbiji.

Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji, a tokom deset godina uloženo je više od 445 miliona evra u razvoj infrastrukture i servisa. U protekle dve godine, Telenor je pokrio celu Srbiju brzim mobilnim internetom, a njegovi korisnici su prvi osetili sve prednosti 4G mreže. Mapa pokrivenosti se ubrzano širi i do kraja godine 50 odsto stanovništva Srbije biće pokriveno 4G signalnom.

Kompanija je na tržište Srbije uvela digitalne servise, a 2014. godine otvorena je Telenor banka, prva onlajn banka u regionu, koja danas ima više od 200.000 korisnika.

Ingeborg Ofsthus i Rasim Ljajic

Od dolaska na srpsko tržište, kompanija se trudi da bude odgovoran i pouzdan partner društva u kojem posluje. Tako je 2007. godine osnovana Telenor fondacija. Sa više od 350 partnera realizovan je niz projekata, poput otvaranja Telecentra, prvog onlajn i video servisa za prevođenje na zvakovni jezik. Takođe, u okviru projekta „Povezivanje”, 140.000 Roma prvi put je dobilo zvanična dokumenta, a 30.000 dece je vakcinisano. Sa UNICEF-om i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Telenor radi na izgradnji bezbednog okruženja za decu i mlade na internetu.

Facebook komentari: