Telenor zabeležio rast prihoda

Telenor Srbija je u trećem kvartalu ove godine zabeležio povećanje prihoda od 10,7 posto u odnosu na isti period prošle godine.

PCPress.rs Image

Prihodi ove kompanije iznose 11,347 milijardi dinara, a broj pretplatnika porastao je za 3 posto i sada iznosi 3,25 miliona, navodi se u zvaničnom saopštenju.

 Kapitalni troškovi smanjeni su gotovo za polovinu u odnosu na isti period prošle godine nakon završetka modernizacije mreže početkom ove godine.

„Telenor Srbija i dalje beleži rast prihoda i nastavlja da učvršćuje poziciju na tržištu, uprkos nepovoljnom makroekonomskom okruženju i izuzetno  jakoj konkurenciji. I dalje smo odlučni u nameri da našim korisnicima ponudimo još brže, sigurnije i pouzdanije usluge i planiramo da nastavimo sa novim ulaganjima u našu mrežu“, kaže Erlan Neten, izvršni direktor finansija.

U istom periodu Telenor grupa ostvarila je prihod od 25,253 miliona norveških kruna, a ova kompanija je povećala svoju korisničku bazu za 11,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine i sada broji 149 miliona pretplatnika na 11 tržišta.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kina naređuje državnim mobilnim operaterima da zamene strane čipove