BIZIT plus

Televizija na naočarima za sunce

Televizijski program na naočarima za sunce? Još uvek zvuči kao naučna fantastika, ali nam je budućnost sve bliže.

PCPress.rs Image

To znači da bi korisnici uskoro mogli da preko svojih omiljenih naočara gledaju kraće i duže sadržaje, na primer video snimke s YouTubea. U pitanju je proizvod kompanije Nreal – naočare za sunce s proširenom realnošću. Dobile su ime Nreal Air, a teže tek 77 grama, što znači da su lake za nošenje. Micro-OLED displej omogućava jednostavno gledanje omiljenih sadržaja, pa će korisnici moći da filmove i serije prate na bilo kojoj lokaciji.

Ovo nije prvi model kompanije Nreal, budući da se Nreal Light pojavio još 2019. godine. Sistemi proširene realnosti su od tada evoluirali, a s njima i hardver koji se smanjio. Tako je novi model lakši od prethodnika koji je težio 106 grama, ali ima i manje funkcija. Tako ne može da prati pokrete ruku, pa korisnici uređaju ne mogu da komanduju na taj način. Umesto toga za upravljanje se koristi aplikacija koja može da se preuzme na pametni telefon.

Pročitajte i:  YouTube nastavlja borbu protiv ad-blokera na mobilnim telefonima

PCPress.rs Image

Ističe se da Nreal Air služi za gledanje YouTube sadržaja, te streaming servisa, pa zbog toga nemaju druge AR funkcije. Naočare bi do korisnika trebalo da stignu tokom 2022. godine, a očekuje se da koštaju oko 600 dolara.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari: