BIZIT plus

Televizor na poklon, uz jedan „mali“ uslov

Startup kompanija Telly, otvorila je portal za online rezervacije, za podelu besplatnih televizora dijagonale 55 inča. Plan im je da distribucija televizora do onih koji su ih rezervisali, počne tokom leta ove godine. Naravno, besplatno je ovde uslovno. Naime, prilikom rezervacije, korisnici moraju da podele svoje lične podatke, uključujući kupovne navike, kućnu adresu, prihode i druge detalje koji mogu da budu od koristi raznim reklamnim agencijama.

PCPress.rs Image

Začkoljica je u tome što se pored standardnog televizora, gde se prikazuju uobičajeni sadržaji, ovde dobija i dodatni manji ekran, na čijem će se jednom delu stalno prikazivati reklame. Prema interesovanju korisnika, izgleda da im to (za sada) ne smeta. U prvih 36 sati nakon otvaranja ponude, na portalu se registrovalo više od 100.000 ljudi. Dve trećine korisnika pripadaju Gen Z i milenijalcima.

Inače, vrednost televizora je oko 1.000 dolara, a Telly planira da redovno ažurira softver, kako bi sistem učinio bolji i prilagodljiviji svakom pojedinačnom korisniku. Što se tiče vremenskog perioda upotrebe televizora, kompanija navodi da će korisnici moći da ih vrate kad god požele, ali da im je cilj da u svakom domaćinstvu on bude prisutan sedam godina.

Pročitajte i:  Deepfake reklame zbunjuju korisnike na društvenim mrežama

Iz Telly-ja navode da korisnici ionako već gledaju reklame, a da ih njihov sistem bar nagrađuje za to. Oni su sigurni da će sistem zaživeti i planiraju da tokom 2024. godine isporuče više miliona televizora.

Izvor: CBS News

Facebook komentari: