BIZIT plus

Indija ulaže 2 milijarde dolara kako bi privukla proizvođače laptopa

Indija ulaže 2 milijarde dolara kako bi privukla proizvođače laptopa u svoju zemlju.

PCPress.rs Image

Indija je predstavila plan finansijskog podsticaja kako bi privukla proizvođače laptopova, tableta i drugih hardvera u svoju zemlju. Nakon talasa nezadovoljstva saradnje sa Kinom i značajnih problema u lancu snabdevanja, veliki broj kompanija počele su da traže alternativna rešenja. Apple se nakon brojnih problema okrenuo Indiji iako se to u prvi mah činilo kao veoma rizičan poslovni potez.

Nakon Apple i druge kompanije počele su da se okreću ka Indiji što je ova zemlja dočekala raširenih ruku. Indija sve više veoma tiho i polako preuzima kompanije od Kine. Do sada Indija nije imala značajne planove kojima bi privukla veći broj tehnoloških kompanija iako se rado odazivala novim mogućnostima. Sada je situacija promenjena i Indija je ponudila značajan finansijski paket kojim želi da privuče veći broj novih kompanija.

Nova pozicija Indije u velikoj meri zavisi upravo od uspešne saradnje sa Apple. Naime, od momenta saradnje sa Indijom Apple je povećao za 7% svoje globalne proizvodnje iPhone. Takav uspeh je najbolja reklama za Indiju. Sada je sve više tehnoloških kompanija zainteresovano za saradnju a nove podsticajne mere mogu samo da olakšaju dolazak novih kompanija.

Pročitajte i:  Kineski BYD lansira tehnologiju pametnih automobila - Xuanji

Izvor: tech.hindustantimes.com

Facebook komentari: