BIZIT plus

Tesla Autopilot: Dobar, ali ne savršen

Po mnogo čemu je jasno da Tesla Autopilot ne funkcioniše besprekorno, budući da je odgovoran za nekoliko saobraćajnih nesreća od početka godine. I dok jedni krive sistem, drugi tvrde da je problem u neopreznim vozačima.

PCPress.rs Image

Inženjer Sandy Munro se u avgustu osvrnuo na Fordovu opciju za autonomnu vožnju – BlueCruise, ističući da nije impresioniran. U istom intervjuu je pomenuo Tesla Full Self Driving (FSD) Beta, funkciju koja mu je privukla pažnju i za koju tvrdi da je skoro besprekorna. Razgovor je čuo i Elon Musk, koji je potom na Twitteru napisao da autonomna vožnja ipak ne napreduje kao što se planiralo.

Musk je tada napomenuo da je Full Self Driving (FSD) Beta daleko od besprekornog, te dodao da Autopilot/AI tim vredno radi na svim potrebnim ispravkama. Uprkos tome i drugi tvrde da FSD donosi veliki napredak – vozilo automatski prelazi iz trake u traku, te se dobro snalazi i na raskrsnicama, rampama i u gradskoj gužvi.

Četiri meseca kasnije situacija napreduje, a nedavno je izašao video koji zainteresovanima približava Autopilot tehnologiju. Može da se vidi da je Tesla Autopilot „sposoban“, posebno kada se radi o detekciji objekata na putu. To ne znači da više nema problema, a jedan su i vozači koji se konstantno podsećaju da je neophodno da još uvek drže ruke na volanu, jer Tesla vozila i dalje nisu samoupravljiva.

Pročitajte i:  Teslin Cybertruck ima problema  

Izvor: Mashable

Facebook komentari: