Tesla Autopilot: Policijska potera za usnulim vozačem

Kalifornijska saobraćajna policija navodno je 30. novembra zaustavila jedan Tesla Model 3 automobil, zbog sumnje da se vozilo kretalo uz pomoć Autopilot opcije dok je vozač spavao za volanom.

PCPress.rs Image

Nakon što su pokušali da vozilo zaustave na regularan način, policijski službenici su primenili strategiju na osnovu pretpostavke da se Tesla Model 3 kreće uz pomoć Autopilot opcije, pa je jedno policijsko vozilo prešlo ispred Model-a 3, dok se drugo kretalo iza, sve dok se ovo, nakon kratkotrajne potere, nije postepeno zaustavilo. U policijskom izveštaju stoji da ne mogu sa sigurnošću da potvrde da se radilo o digitalnom asistentu za vožnju, što je pomalo neobično, budući da su primetili da vozač spava za volanom, dok se vozilo samostalno kreće.

Ipak, istina je da nije lako da se utvrdi da li je Autopilot bio uključen, budući da vozač mora čvrsto da drži volan da bi ovaj funkcionisao, pa je moguće da je bila uključena neka druga Tesla Model 3 opcija, poput Traffic Aware Cruise Control, koja kontroliše brzinu u odnosu na blizinu vozila koje se nalazi ispred.

Pročitajte i:  Tesla će potrošiti 500 miliona dolara na mrežu punjača

PCPress.rs Image

Iako nije jasno koja je tačno opcija bila uključena, jasno je da se radi o neobičnoj poteri, budući da mnogi još uvek ne znaju šta sve tačno Tesla može da uradi, a proizvođači upozoravaju da opcije za asistenciju tokom vožnje nisu isto što i autonomno kretanje vozila.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,