Tesla Autopilot za volanom: Video koji ilustruje zloupotrebu tehnologije

Mnogi tvrde da su Level 2 polu-autonomni sistemi loši, ali ne zbog toga što je tehnologija problem, već zbog toga što sistemi kao što je Tesla Autopilot nisu kompatibilni sa načinom na koji funkcioniše ljudski mozak.

PCPress.rs Image

Tvrdnje se, naravno, ne odnose na intelektualne sposobnosti ljudskih bića, već na načine na koje razmišljaju neki pojedinci, a posebno kada su u pitanju nove tehnologije. U prilog tome ide i slučaj jednog Tesla Model 3 vlasnika i YouTube kreatora koji je vozilo ostavio bez vozača tokom vožnje, a nakon što je aktivirao Autopilot funkciju. Njegovo ime je Alex Choi, a poznat je i po nekim ranijim YouTube sadržajima koji su privukli pažnju javnosti. Njegov novi video prikazuje Model 3 bez vozača, dok on snima sa zadnjeg sedišta, a video traje samo osam sekundi, što je prekratko, budući da Autopilot vozača podseća da drži ruke na volanu na svakih 15-20 sekundi.

Pročitajte i:  Tesla okončava dugotrajni pravni spor zbog rasne diskriminacije sa bivšim zaposlenim 

To znači da Autopilot funkcija još uvek traži da se neko nalazi na mestu vozača kako bi reagovao u trenutku opasnosti, te je jednina svrha ovog videa da obmane i da nekoga možda dovede u opasnost.

Izvor: Jalopnik

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,