Data centri 2024

Tesla: Besplatne funkcije za “potpuno autonomnu vožnju”

Full Self-Driving sistem, koji Tesla obično prodaje za 10 hiljada dolara, još uvek nije dostupan svim vozačima, ali ga kompanija koristi kako bi poboljšala prodaju na kraju 2020. godine.

PCPress.rs Image

Tako će sva Tesla vozila koja do svojih vlasnika budu stigla u poslednja tri dana 2020. godine dobiti tri meseca besplatnog korišćenja Full Self-Driving sistema. U pitanju su napredne opcije za autonomno vožnju, poput navigacije preko Autopilota, automatske promene trake tokom vožnje na autoputu, automatskog parkiranja, „dozivanja“ vozila sa parkinga, te automatskog zaustavljanja na semaforima i raskrsnicama.

Elon Musk je ranije najavio da bi ova ponuda trebalo da bude dostupna početkom 2021. godine, ali je plan promenjen, a kako bi se do kraja godine dostigli rekordi u prodaji. To ne znači da su ponudom zadovoljni baš svi, najpre zbog toga što Tesla novi sistem reklamira kao mogućnost za potpuno autonomnu vožnju, što nije tačno, pa i na web sajtu kompanije, doduše sitnijim slovima, piše da sistem zahteva kontrolu vozača, budući da još uvek nije potpuno autonoman.

Pročitajte i:  Tesla otpušta više od 10% radnika

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,