Tesla bez kreditiranja konačno došla do pozitivnog poslovanja

Ovo je bio osmi profitabilni kvartal za redom za Teslu, ali prvi za koji se zaista može reći da je kompanija profitabilan proizvođač automobila. Tesla je objavila da je u drugom kvartalu 2021. ostvarila dobit od 1,1 milijarde dolara.

Tesla bez kreditiranja konačno došla do pozitivnog poslovanja.

Model 3 i Model Y najprodavaniji u ovom kvartalu

Kompanija je postigla uspeh uprkos gubitku od 23 miliona dolara na svojoj velikoj bitkoinskoj opkladi i globalnoj nestašici čipova. Sve u svemu, Tesla je u ovom kvartalu ostvarila prihod od 11,9 milijardi dolara. Model 3 i Model Y ponovo su dominirali na tržištu, još jednom dokazujući da postoje kupci za električna vozila po pristupačnijoj ceni. Tesla je isporučio preko 200.000 automobila Model 3 i Model Y u kvartalu, u poređenju sa 1.895 prodatih limuzina Model S. T

Kompanija će imati još veće kapacitete kada počne da proizvodi vozila u dve fabrike koje gradi u Teksasu i Nemačkoj. Iako gradnja sporo napreduje zbog kršenja zakona o životnoj sredini i birokratiji, Teslina fabrika u Teksasu gradi se skoro jednako brzo kao i ona koju je kompanija izgradila u Kini. Tesla je objavio da je ponovo odložio lansiranje svog polu kamiona do 2022. Iako je vozilo u osnovi spremno za proizvodnju, povećanje broja kamiona smanjilo bi dostupnost sledeće generacije 4680 baterijskih ćelija koje su potrebne za Cybertruck i Model Y koji će biti izrađeni u Teksasu.

Pročitajte i:  Tesla otpušta više od 10% radnika

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: