Microsoft Teams je dobio novu zaštitu od phishing napada

Microsoft Teams ima novu Defender „Safe Links“ zaštitu od phishinga da bi zaštitio korisnike od potencijalno opasnih phishing URL adresa.

PCPress.rs Image

„Safe Links“ zaštita od phishing-a je sada dostupna svim korisnicima Teamsa

Dodatna zaštita od krađe identiteta u Teamsu, dostupna je organizacijama koje koriste Defender za Office 365 za zaštitu od phishing napada . Iako je email standardni medij za isporuku phishing linkova, upotreba Teamsa je eksplodirala tokom pandemije, čineći je privlačnom metom za phishing. Kao što je Microsoft ranije ove godine istakao, vreme provedeno na sastancima Teams poraslo je 2,5 puta globalno između februara 2020. i februara 2021. Korisnici Teams sada u proseku imaju 45 posto više četova nedeljno i 42 posto više četova po osobi i posle radnog vremena. “Safe Links u programu Defender za Office 365, skeniraju URL-ove u trenutku klika kako bi se osiguralo da su korisnici zaštićeni. S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je ova mogućnost sada opšte dostupna”, kaže Microsoft u blogu. S obzirom na masovni prelazak na Teams chat i video tokom prošle godine, razumno je učiniti Safe Links – karakteristiku Defender-a za Office 365 od 2015. godine – dostupnom komunikacionoj platformi.

Safe Links vrše skeniranje i verifikaciju URL-ova u stvarnom vremenu, u trenutku kada korisnik klikne na link. Svakog meseca Microsoftovi „detonacioni sistemi“ otkrivaju skoro 2 miliona jedinstvenih URL – based payloada, koje su napadači stvorili za phishing. Microsoft mesečno blokira preko 100 miliona phishing emailova. Microsoft skenira URL adrese u trenutku kada ih korisnik klikne jer su, objašnjava Microsoft, napadači naučili da šalju benigne veze koje preusmeravaju post-klik kako bi izbegli otkrivanje. Kako tehnologije otkrivanja brže blokiraju zlonamerne stranice, slanje zlonamernih veza do korisnika postaje manje efikasno. Tako napadači razvijaju svoje napade. Umesto da zlonamerne linkove šalju korisnicima, napadači sada šalju benigne linkove. Nakon toga, napadač preusmerava link do zlonamerne veb lokacije, napominje Microsoft. Administratori konfigurišu Safe Links da bi zaštitili Teams korisnike podešavanjem smernica na portalu Microsoft 365 Defender.

Izvor: Zdnet

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: