PC Press Studio

Tesla dobila spor u slučaju saobraćajne nezgode u radu autopilota

Spor o saobraćajnoj nezgodi dogodila 2019. godine završen je u korist Tesle.

PCPress.rs Image

Porotnici su doneli odluku u korist Tesle u sporu o saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila 2019. godine u Americi. Porota je utvrdila da softver Tesla autopilota nije izazavao saobraćajnu nezgodu koja se dogodila 2019. godine. Zbog ovog slučaja tokom poslednjih godina Tesla je bio pod intenzivnim ispitivanjem autopilota i njegovih funkcija u pomoći vozaču.

Tokom februara Tesla je dobio još jedno suočavanje zbog saobraćajne nezgode sa smrtim ishodom u kojoj je takođe bio uključen autopilotni sistem. Američka agencija za saobraćaj je utvrdila da je uzrok ove saobraćajne nezgode bila prevelika brzina vozila i nekontrolisanje vozila od strane vozača.

Međutim, autopilot u ovom slučaju nije mogao da bude aktiviran jer je brzina kojom se kretalo vozilo veće od ograničenja na kojem autopilot radi. Ovaj slučaj je još uvek otvoren i u toku je istraga kojom treba da se utvrdi da li je proizvođač prekršio pravila. Nakon ovog slučaja Tesla je pauzirao uvođenje beta softvera Full Self Driving u SAD-u i Kanadi.

Pročitajte i:  Tesla povlači više od 1,1 milion automobila u Kini

Izvor: economictimes.indiatimes.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *