Top50 Glas publike

Tesla navodno lažirala video s Autopilotom

Popularni video iz 2016. godine, u kojem Tesla vozilo samo vozi, navodno je lažan. Informaciju je podelio Ashok Elluswamy, direktor odela za Autopilot softver, pa mnogi veruju da nema razloga za sumnju da su te tvrdnje tačne.

PCPress.rs Image

Elluswamy je na saslušanju potvrdio da je video naslovljen “Full Self-Driving Hardware on All Teslas” snimljen da bi prikazao ono što bi jednog dana moglo da bude moguće, a ne ono što kupci već mogu da očekuju. Musk je podelio link na Twitteru, a tom prilikom je napisao „Tesla vozilo samostalno vozi“. Na snimku se vidi kako se vozilo kreće, te se parkira i zaobilazi prepreke, poštuje semafore. U opisu stoji da je „osoba za volanom tu samo zbog zakona i da ne radi ništa – vozilo je potpuno autonomno“.

Pročitajte i:  Tesla stopira zapošljavanja i najavljuje nova otpuštanja

Elluswamy danas kaže da je vozilo bilo programirano za određenu rutu, što znači da u tom trenutku nije bilo sposobno da automatski planira put nepoznatim trasama. Dodao je i da taj Autopilot nije mogao da prepoznaje svetla na semaforu, a rekao je da se ne seća šta je tačno radila osoba za volanom.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *