BIZIT plus

Tesla kuća budućnosti: Štiti od nuklearnih napada i ima lift za Cybertruck

Skloništa za slučaj apokalipse postaju sve popularnija, pa se trendu pridružio i novi projekat koji donosi planove za cyber-kuću koja je inspirisana kompanijom Tesla.

PCPress.rs Image

Cyberhouse je dizajnirana da štiti od nuklearnih pretnji, a u svom sklopu ima i lift koji je napravljen specijalno za Cybertruck. Radi se o projektu koji je osmislila grupa ruskih arhitekata u okviru agencije MODERN HOUSE, inspirisana upravo Cybertruck-om. Planovi se još uvek nalaze samo na papiru, a eksperti koji iza njih stoje objašnjavaju da se radi o konstrukciji koja je, baš kao i poslednje Tesla vozilo, dizajnirana za život u post-apokalipsi.

Cyberhouse je zapravo luksuzni bunker na više nivoa, a zidovi su napravljeni od ojačanih betonskih blokova i čelika, pa korišćeni materijali smanjuju uticaj spoljašnjih faktora. U centru građevine nalazi se atrijum sa liftom za Cybertruck, a kuća meri 300 kvadratnih metara i planirano je da se u nju smesti 6-7 ljudi. Početna cena je 865 hiljada dolara, u šta je uključena samo osnovna konfiguracija.

Izvor: InsideEVs

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Tesla okončava sudski spor nakon tragične nesreće Modela X u kojoj je stradao inženjer iz Apple-a