Zebra

Tesla Model 3: Opasnost za lutke i pešake

Tesla i dalje testira svoja autonomna vozila, a skorašnji incident ukazuje na to da svet još uvek nije spreman za samostalne automobile. Naime, automatsko kočenje u okviru Model 3 vozila nije reagovalo na vreme, zbog čega je stradala jedna lutka čiji je zadatak bio da simulira pešaka iz stvarnog života.

Snimak incidenta se pojavio na socijalnoj platformi Weibo, a nakon toga i na Twitter-u, ali i dalje nije jasno ko je tačno organizovao testiranje, te gde je snimak napravljen. Radi se o tome da se Model 3 automobili često koriste za testiranja sistema za automatsko kočenje koji dolaze od drugih proizvođača. Eksperti sve češće kritikuju ovakve sisteme, između ostalih i Tesla Autopilot, kojeg, kako tvrdi Elon Musk, u novembru čeka nova verzija softvera, sa kojom stiže i dugo očekivana funkcija koja bi trebalo da omogući potpuno autonomnu vožnju.

Pročitajte i:  Audio chat: Twitter Spaces stiže u aprilu

Mnogo je onih koji i dalje ne veruju u bezbednost autonomnih vozila, te se zbog toga sprovode brojni testovi. Kineski mediji već neko vreme sprovode akciju okviru koje testiraju autonomna vozila, a čitav proces se snima. Tesla, kako tvrde, najgore prolazi.

Izvor: Business Insider

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,