Tesla Model 3: Opasnost za lutke i pešake

Tesla i dalje testira svoja autonomna vozila, a skorašnji incident ukazuje na to da svet još uvek nije spreman za samostalne automobile. Naime, automatsko kočenje u okviru Model 3 vozila nije reagovalo na vreme, zbog čega je stradala jedna lutka čiji je zadatak bio da simulira pešaka iz stvarnog života.

PCPress.rs Image

Snimak incidenta se pojavio na socijalnoj platformi Weibo, a nakon toga i na Twitter-u, ali i dalje nije jasno ko je tačno organizovao testiranje, te gde je snimak napravljen. Radi se o tome da se Model 3 automobili često koriste za testiranja sistema za automatsko kočenje koji dolaze od drugih proizvođača. Eksperti sve češće kritikuju ovakve sisteme, između ostalih i Tesla Autopilot, kojeg, kako tvrdi Elon Musk, u novembru čeka nova verzija softvera, sa kojom stiže i dugo očekivana funkcija koja bi trebalo da omogući potpuno autonomnu vožnju.

Pročitajte i:  Usporila dostava Tesla Cybertruck vozila

Mnogo je onih koji i dalje ne veruju u bezbednost autonomnih vozila, te se zbog toga sprovode brojni testovi. Kineski mediji već neko vreme sprovode akciju okviru koje testiraju autonomna vozila, a čitav proces se snima. Tesla, kako tvrde, najgore prolazi.

Izvor: Business Insider

Facebook komentari: