BIZIT plus

Tesla otpušta više od 10 posto svoje radne snage

Tesla otpušta hiljade zaposlenih.

PCPress.rs Image

Kako bi se smanjili troškovi i povećala produktivnost, Tesla otpušta na hiljade radnika. Prema planu Tesla planira da otpusti 10% svoje ukupne radne snage. Prošlu godinu Tesla je završila sa preko 140.000 zaposlenih, što bi značilo da novi talas otpuštanja utiče na 14.000 ljudi.

Do otpuštanja dolazi samo dve nedelje nakon što je Tesla izvestio o svom prvom godišnjem padu prodaje u poslednje tri godine, usred šireg pada interesovanja za električnim vozilima. Kompanija je upozorila investitore da bi rast prodaje mogao biti značajno niži tokom ove godine u odnosu na cilj rasta od 50% svake godine.

Tesla je tokom 2023. godine isporučila rekodrnih 1,8 miliona električnih vozila. Ali je kompanija veći deo godine provela smanjujući cene svojih najpopularnijih modela u pokušaju da uravnoteži uticaj visokih kamata i povećanu globalnu konkurenciju. Kompanija je odložila planove za izgradnju jeftinijeg električnog vozila.

Revizija organizacije i teška odluka o smanjenju broja zaposlenih pružiće kompaniji uslov da budu inovativni i da imaju više prostora za sledeće faze rasta.

Pročitajte i:  Tesla otpušta više od 10% radnika

Izvor: techcrunch.com

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *