BIZIT plus

Tesla radi na razvoju robotaksija

Tesla predstavlja robotaksi 8. avgusta, Elon Musk je najavio na X-u nekoliko sati nakon što je Rojters objavio izveštaj da proizvođač automobila odbacuje svoje planove za proizvodnju jeftinog EV.

PCPress.rs Image

Rojters je takođe objavio da je Muskova direktiva bila da se „uloži sve“ na robotaksi. Tesla je godinama obećavao pristupačniji EV sa cenama za koje se očekuje da će početi od 25.000 dolara, a Musk je nedavno ovog januara rekao da je optimista da će model stići u drugoj polovini 2025. godine. Kao odgovor na izveštaj, šef Tesle je tvitovao da „Rojters laže (opet)“.

Videćemo kako će izgledati robotaksi

Nije razjasnio koji deo izveštaja je laž, ali s obzirom na to da je potvrdio da Tesla predstavlja robotaksi, verovatno je mislio na tvrdnju novinske organizacije da je kompanija povukla utikač na pristupačnijem EV modelu. U ovom trenutku, Teslino najjeftinije vozilo je Model 3, ali njegove cene počinju od 39.000 dolara. Biće zanimljivo videti kako će kompanija naterati robotaksi da radi sa svojim sistemom samo sa kamerom – pre nekoliko godina je izbacila radar i druge senzore, koje robotaksi kompanije poput Vaimoa intenzivno koriste, uz svoje tehnologije za pomoć vozaču.

Pročitajte i:  Noćna mora: Cybertruck se kvari neverovatnom brzinom

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *