BIZIT plus

Tesla priprema kompaktni crossover pod kodnim imenom „Redwood“

Prema nezvaničnim izveštajima, Tesla uveliko radi na električnom kompaktnom crossover-u, sa kodnim imenom „Redwood“, čija proizvodnja bi trebala da počne u junu 2025. godine. Navodno je kompanija krajem prošle godine poslala zahteve dobavljačima za delove, za očekivanu proizvodnju od 10.000 vozila nedeljno.

PCPress.rs Image

I

ako nisu u pitanju zvanične informacije, one se poklapaju sa komentarima Elona Musk-a, iz maja 2023. godine, na sastanku sa akcionarima. Tada je on naveo da Tesla radi na razvoju dva nova EV modela, za koje očekuje da će se zajedno prodati u pet miliona primeraka. Pomenuo je i da dizajn i tehnike proizvodnje ta dva vozila ne mogu da se uporede ni sa čim što je trenutno dostupno na tržištu.

On je, takođe, obećao i da će uskoro biti dostupan Tesla električni automobil po ceni od 25.000 dolara. Trenutno najjeftiniji Tesla automobil, Model 3, košta oko 40.000 dolara, a nedavno predstavljen Cybertruck košta skoro 80.000 dolara u osnovnoj verziji. To sve ukazuje da bi uskoro mogli da dobijemo još jedan Tesla električni automobil, kompaktniji i jeftiniji od svih dosadašnjih.

Pročitajte i:  Tesla vodi kupce na probnu vožnju kako bi pokazala svoju FSD tehnologiju  

Izvor: Engadget

Facebook komentari: