Tesla radi na razvijanju čipa za autonomna vozila

Prema američkim medijima kompanija Tesla koja se bavi proizvodnjom električnih automobila radi na proizvodnji čipova za sopstvena atonomna vozila. Kako kaže CNBC, proizvođač električnih automobila sarađuje sa AMD-om kako bi razvio sopstveni čip za autonomna vozila. Pre izvesnog vremena kompanija Tesla je angažovala jednog od bivših direktora AMD-a, Jim-a Keller-a kako bi preuzeo određene dužnosti od Chris-a Latner-a kao direktora Teslinog odeljka za proizvodnju autopilot hardvera.

PCPress.rs Image

Prema CNBC-ju, izvršni direktor AMD-a Sanjay Jha je izjavio, da AMD direktno sarađuje sa Teslom na proizvodnji čipa. Kompanija Tesla je već primila prve uzorke čipova za svoja vozila na testiranje. Vest da Tesla radi na čipovima za svoja autonomna vozila usledila je nakon vesti da kompanija radi na razvijanju novog, jačeg hardver kako bi brže postigla svoje ciljeve, kada se radi o potpunoj automatizaciji autonomnih vozila.

Kompletna automatizacija će zahtevati veliku moć hardvera koji će moći da procesuira telemetriju i podatke koje dobijamo od raznih kamera i senzora. AMD-ov glavni konkurent, Nvidia sarađuje sa kompanijama kao što su Toyota, Audi i Volvo na sopstvenim poduhvatima kada se radi o autonomnim vozilima. Tesla je već sarađivala sa Nvidia-om na svojoj najnovijoj verziji Autopilot-a.

Pročitajte i:  Toyota napreduje sa solid-state baterijama za EV

Izvor: TheVerge

Pogledajte i: Video nadzor Makedonija – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,