Tesla Roadster odneo pobedu u trci električnih automobila

Mnogi su iznenađeni što je Tesla Roadster odneo pobedu u dvadesetčetvoročasovnoj trci u kojoj su učestvovali samo električni automobili, budući da je bilo i ozbiljnijih takmičara koje su eksperti stavljali u prvi plan, te ih isticali kao favorite koji bi mogli da se nađu na prvoj poziciji.

PCPress.rs Image

U trci „24 Hours of Oschersleben“ učestvovalo je 30 automobila, te 100 vozača, čiji je cilj bio da za 24 časa obiđu što više krugova na trkačkoj stazi Oschersleben. Tesla Roadster vozili su Hans-Friederich Wilhelm Neuss, Thomas Schmitt i Udo Weges, koji su uspeli da obiđu 495 krugova, što ih je dovelo ispred vozača Hyundai Kona EV modela, koji su na kraju zauzeli drugo mesto. Tim je pobedio i automobile kompanija Renault, Kia, Smart, Nissan, Opel i BMW, te još nekoliko drugih Tesla modela.

Problem je bio što originalni Roadster model nema mogućnost za brzo punjenje, što bi u okviru trke predstavljalo veliki problem, pa eksperti pretpostavljaju da je problem rešen tako što je na automobil ugrađen dodatak, što je modelu koji je predstavljen pre više od deset godina na kraju donelo neočekivanu pobedu.

Pročitajte i:  Tesla otpušta više od 10 posto svoje radne snage

Izvor: Electrek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,