Top50 2023

Tesla ubedljivo vodi na polju autonomnih vozila

Prema onome što tvrdi Lex Fridman, ekspert za tehnologiju autonomnih vozila sa Instituta za tehnologiju u Masačusetsu, Tesla ima toliku veliku prednost kada je u pitanju softver u okviru tehnologije autonomnih vozila, da bi drugi proizvođači trebalo da budu zabrinuti. Pored toga ističe da bi ovolika prednost mogla da uspori razvoj tehnologije, zbog nedostatka konkurencije koja bi u proces donosila nove ideje.

PCPress.rs Image

Fridman dalje ističe da je razvoj softvera najvažniji za budućnost tehnologije autonomnih automobila, te dodaje da Tesla u toj oblasti ima ubedljivu prednost u odnosu na sve druge kompanije. Vozila drugih proizvođača obično dobijaju samo ažuriranja za infotainment sisteme, te se uglavnom odustalo od kapaciteta koje ima Tesla. Istina je da se neki drugi proizvođači trude da uhvate korak, pa su GM i Porsche, na primer, najavili da bi u budućnosti mogli da porade na tome da više ažuriranja stiže i u njihova vozila.

Kompanija Tesla je nedavno lansirala nova ažuriranja koja vlasnicima automobila dozvoljavaju više kontrole kada su u pitanju budući update-ovi, te opcije koje vozila štite od hakerskih napada, što je samo delić onoga što se u poslednje vreme dešavalo u ovoj oblasti. Neki drugi stručnjaci ističu da nedostatak konkurencije ne mora nužno da utiče na razvoj Tesla tehnologija, budući da kompanija sve svoje strategije sprovodi u okviru misija koje su se do sada pokazale kao dobra motivacija.

Pročitajte i:  Cybertruck: Prva saobraćajna nesreća

Izvor: Elektrek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,