Tesline akcije završile prethodnu sedmicu u padu od 15%

Akcije Tesle pale su za više od 15% u poslednjih nekoliko dana da bi nedelju zatvorile na 211,99 dolara što je najgori učinak ove godine.

PCPress.rs Image

Tesla akcije pale su za više od 15% u poslednjih nekoliko dana da bi zatvorile nedelju na 211,99 dolara nakon što je Mask dao pesimističnu izjavu o vezi sa makroekonomskim pitanjima o zaradi u trećem kvartalu.

Ovo je najgora nedelja za Tesline akcije ove godine. Iako su akcije ovog proizvođača električnih automobila i dalje porasle za 96% od početka godine.

Za period koji se završava 30. septembra 2023. godine Tesla je prijavio 23,35 milijardi dolara prihoda i 1,85 milijardi dolara profita, što je pad u odnosu na prethodni kvartal. Profit je takođe bio manji nego u istom kvartalu prošle godine.

U pozivu za zaradu kako bi razgovarali o rezultatima K3, izvršni direktor Elon Musk koji svoje vreme deli između Tesle, društvene mreže X, odbrambenog izvođača SpaceX i startupa kAI doneo je duboku pesimističku notu o ekonomiji i naglasio da će smanjenje troškova i cena biti do suštinskog značaja za Teslu u narednim kvartalima.

Pročitajte i:  Musk: Četvrti let Starshipa za 3-5 nedelja

Mask je bacio hladnu vodu i na očekivanja akcionara za Teslin dugo odlagane pregovore dok je odbio da da detalje o tehnologijama robota i autonomnih vozila na kojima kompanija radi godinama.

Izvor: cnbc.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,