Tezos: Bitkoin rival čija vrednost raste vrtoglavom brzinom

Bitkoin se od početka 2019. godine dobro nosi sa svim svojim kripto-rivalima, te vrednost ove kriptovalute zauzima čak 70% od ukupnog tržišta. Od početka godine je vrednost Bitkoina porasla preko 200%, ali to ipak nije jedina digitalna valuta koja beleži znatne poraste u vrednosti.

PCPress.rs Image

Naime, Tezos, koji je trenutno 16. na listi najvećih kriptovaluta, takođe je od januara zabeležio porast vrednosti od preko 200%, te se približio ukupnoj tržišnoj vrednosti od 1,5 milijardi dolara. Porast Tezos vrednosti od 15% tokom prošle nedelje izazvao je eToro – britanska menjačnica koja je podržala ovu valutu, da bi je nakon toga i Coinbase – najveća američka menjačnica kriptovaluta – dodao na svoju platformu.

PCPress.rs Image

Tezos umalo nije doživeo kolaps krajem 2017. godine, a zbog neslaganja između osnivača valute i Johanna Geversa – predsednika Swiss fondacije koji je trebalo da promoviše i razvija Tezos mrežu. Valuta se ipak povratila, te je sve više onih koji u nju veruju, i spremni su da u njen razvoj ulože svoja sredstva.

Pročitajte i:  Rudari bitkoina ćute o upotrebi energije 

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,