BIZIT plus

The Sims 4 u priču uvodi i influensere

Video-igra The Sims svojim korisnicima već neko vreme omogućava da žive svoje fantazije, a koje se obično svode na svakodnevne aktivnosti koje se u realnom životu izbegavaju. Developer Maxis je odlučio da takve želje koristi i dalje, tako da The Sims 4 u okviru sledeće ekspanzije – Get Famous – dobija i jedno od zanimanja modernog doba, te će igrači moći da postaju i influenseri, i tako žive svoj san.

PCPress.rs Image

Odluka je usledila nakon što su mnogi korisnici zahtevali da se na listu poslova uključe i nova zanimanja. Kako bi privukli pažnju mlađih generacija, developeri su odlučili da to budu i neke modernije profesije, koje postaju popularnije od onih tradicionalnih, koje u igri postoje već godinama.

Tako će oficiri i lekari postati influenseri i kreatori sadržaja, a uključivanje novih zanimanja bilo je komplikovanije nego što se očekivalo, budući da se igra zasniva na vizuelnim aktivnostima, te radnjama koje su jasne, što nova zanimanja nemaju, jer i sama liče na video-igre. The Sims već dobio svoju verziju Instagram-a, koja je ponela ime Simstagram, koji igračima omogućava da krenu putem influenserske karijere, te fotografišu hranu i kućne ljubimce.

Pročitajte i:  TikTok otkrio ime "novog Instagram-a"

Get Famous ekspanzija stiže u novembru, a dobiće je svi oni koji već imaju The Sims 4. Iz kompanije ističu da im nije cilj da parodiraju nove profesije, već da ih predstave kao ozbiljna zanimanja koja zainteresovanima omogućavaju da zarađuju za život.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: