Threads ima 150 miliona korisnika

Aplikacija Meta Threads sada ima više od 150 miliona korisnika mesečno, što je povećanje od oko 20 miliona novih korisnika od februara. Mark Zakerberg je podelio najnovije korisničke brojeve tokom Metinog sastanka o zaradi u prvom kvartalu, rekavši da aplikacija raste po planu.

PCPress.rs Image

Rast stabilan i po planu

Ažuriranje sugeriše da Threads nastavlja da raste stabilno, iako sporijim tempom od njegovog početnog eksplozivnog rasta. Aplikacija je prikupila više od 100 miliona preuzimanja u prvoj nedelji, ali je kasnije došlo do pada angažovanja. Ali tokom poslednjih šest meseci, Threads je zabeležio konzistentniji rast i Zuckerberg je spekulisao da bi usluga na kraju mogla biti Metina sledeća aplikacija od milijardu korisnika.

Posebno, čini se da Threads nadmašuje X (ranije poznat kao Twitter) po nekim metrikama. Procene analitičke firme Apptopia pokazuju da Threads ima više dnevnih korisnika u Sjedinjenim Državama nego X. X ima 550 miliona korisnika dnevno širom sveta. Threads je takođe nedavno postigao još jednu značajnu pobedu kada se Tejlor Svift pridružila platformi da promoviše svoj poslednji album.

Pročitajte i:  Threads fediverse beta za deljenje postova na Mastodon-u 

Threads je, za sada, jedinstven među Meta aplikacijama po tome što nema oglašavanje tako da kompanija ne zarađuje novac direktno od aplikacije. To će se verovatno promeniti u nekom trenutku pod uslovom da Threads nastavi da širi svoj domet. Zakerberg je ranije rekao da će se kompanija „fokusirati na monetizaciju“ tek nakon što aplikacija dovoljno poraste.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *