Threads omogućuje deljenje objava direktno putem poruka na Instagramu

X je takođe dodao posebno dugme za označavanje i mogućnost unosa prilagođenog alternativnog teksta. Dok Elon Musk čeka dozvolu svog lekara da se suoči sa Markom Zakerbergom u ringu, dva milijardera nastavljaju svoju borbu na polju prisvajanja korisnika.

PCPress.rs Image

Najavljena je Threads verzija za veb

Meta je danas nastavila sa ažuriranjem Threads-a u pokušaju da izazove Musk-ov nestabilni X. Zakerberg je danas najavio da Threads sada podržava deljenje objava putem poruka na Instagram-u. Korisnici sada mogu dodati prilagođeni alternativni tekst za fotografije i video snimke. Takođe, dodato je novo dugme za označavanje (tagovanje) korisnika.

Opcija “Send on Instagram” omogućuje korisnicima da direktno objavljuju svoje Threads objave putem poruka na Instagram-u putem dugmeta “Send”. Ova funkcija se može smatrati jednom od bitnih za „zadržavanje korisnika”. Na taj način Meta osigurava da “ljudi koji koriste Instagram mogu videti važne Threads objave”. Strategija je navodno povezana sa izveštajima o opadajućem interesovanju nakon što je Threads platforma dobila preko 100 miliona korisnika za manje od nedelju dana.

Pročitajte i:  Meta predstavlja "fediverse sharing" za Threads

Zakerberg je navodno opisao pad kao “normalan”. On očekuje da će broj korisnika rasti kako Meta nastavlja da razvija platformu, koja je lansirana početkom jula. U međuvremenu, opcija prilagođenog alternativnog teksta je funkcija pristupačnosti koja omogućuje korisnicima Threads-a da dodaju (ili urede postojeći automatski generisani) alternativni tekst za fotografije i video snimke pre njihovog otpremanja.

Novo dugme za označavanje olakšava označavanje korisnika u Threads objavama. Takođe, platforma olakšava verifikaciju identiteta na platformama poput Mastodona. “Sada možete dodati link ka svom Threads profilu na podržanim platformama kako biste verifikovali svoj identitet”, napisao je Adam Moseri, šef Instagrama.

Ovo su samo najnovije opcije koje je Meta uvela u poslednjih nekoliko nedelja. Ranije ovog meseca je najavljeno da dolazi veoma važna verzija za veb, koja će prvi put omogućiti upotrebu aplikacije na desktopu, zajedno sa funkcijom pretrage. Ostali dodaci trebalo bi da uključe hronološki prikaz objava i mogućnost sortiranja liste pratilaca i pregleda omiljenih objava.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,