BIZIT plus

TikTok od sada ima feed posvećen nauci i tehnologijama

TikTok pokreće namenski STEM (nauka, tehnologija, inženjering i matematika) feed koji prikazuje samo ove edukativne video snimke. Možete naučiti da kodirate ili razgovarate o eksperimentima bez potrebe da prolazite kroz uobičajeni sadržaj TikTok-a usmeren na zabavu.

TikTok od sada ima feed posvećen nauci i tehnologijama

TikTok želi da vrši pozitivan uticaj na mlade

Nije iznenađujuće što TikTok preduzima korake da blokira dezinformacije u ovom novom odeljku. Common Sense Networks će proučavati sadržaj kako bi se uverio da je relevantan za STEM feed, dok će proverači činjenica u Pointer-u proceniti tačnost. Video snimci koji ne prođu obe provere neće stići do novog feeda.

Korisnici u SAD-u će početi da vide STEM feed u narednim nedeljama. TikTok već eksperimentiše sa „Topic Feed“-om u nekim regionima kako bi se udvarao ljubiteljima igara, sporta i drugih uobičajenih tema. Naučno orijentisan feed se smatra proširenjem ove inicijative.

Lansiranje nije iznenađujuće. Vlade i škole su zabrinute da bi TikTok mogao naštetiti deci i tinejdžerima, do te mjere da škole tuže kompaniju zbog navodnih problema sa mentalnim zdravljem. STEM feed stvara pozitivan prostor za zajedničko učenje i inspiraciju. Takođe je potencijalno unosan, jer TikTok tvrdi da su hashtagovi povezani sa STEM-om do sada dobili više od 110 milijardi pregleda.

Pročitajte i:  FTC će možda tužiti TikTok zbog odnosa prema privatnosti korisnika

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: