BIZIT plus

TikTok počinje sa filtriranjem feed-ova tinejdžera

Još u februaru, TikTok je rekao da radi na novim načinima za starosno ograničenje određenih vrsta sadržaja u nastojanju da poveća svoje bezbednosne funkcije za tinejdžere. Sada, kompanija deli više o svom sistemu ocenjivanja, nazvanom Content Levels, koji planira da uvede u narednim nedeljama.

PCPress.rs Image

Primena sistema na sadržaju koji može biti neprikladan mlađim korisnicima

Kompanija je uporedila svoj pristup sa sistemima ocenjivanja koje koristi industrija filmova i video igara. Namenjen je filtriranju video snimaka sa „zrelijim“ temama iz feedova svojih tinejdžerskih korisnika. Primenjivaće se na video snimke koji inače ne bi kršili pravila TikTok-a, ali mogu biti neprikladni za mlađe korisnike aplikacije.

Sa promenom, kada tinejdžeri između 13 i 17 godina naiđu na video koji sadrži „zrele ili složene teme“, umesto toga će videti obaveštenje da je video ograničen prema uzrastu. Kompanija nije podelila kako će odrediti ove ocene zrelosti ili koje kriterijume će koristiti za klasifikaciju svojih video zapisa.

TikTok je napomenuo da je ova funkcija i dalje „rana verzija“ i da planiraju da dodaju dodatne mogućnosti u budućnosti. Rukovodioci kompanije su ranije rekli da takođe žele da korisnici TikTok-a mogu da biraju vrstu sadržaja koji im odgovara. U međuvremenu, aplikacija takođe dodaje novi način za filtriranje neželjenih tema sa njihove stranice „Za vas“. Ažuriranje, koje se takođe očekuje u narednim nedeljama, omogućiće korisnicima da isključe određene reči ili hashtagove o kojima više ne žele da vide video zapise.

Pročitajte i:  Da li će ByteDance morati da proda TikTok?

TikTok je takođe ponudio ažuriranje svog rada kako bi se izbegli potencijalno problematični „obrasci koji se ponavljaju“ u preporukama za korisnike. Kompanija je ranije rekla da testira načine da se izbegne preopterećenje ljudi sa puno sadržaja o temama koje mogu biti potencijalno zabrinjavajuće, poput mentalnog zdravlja ili poremećaja u ishrani. Sada, TikTok kaže da su ti rani testovi bili uspešni i da je manje verovatno da će korisnici u Sjedinjenim Državama videti mnogo video snimaka o ovim temama odjednom. TikTok sada radi na tome da ova funkcija bude dostupna u više zemalja i na više jezika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: