TikTok pojačava borbu protiv lažnih vesti

TikTok će pojačati borbu protiv lažnih vesti uoči izbora za Evropski parlament.

PCPress.rs Image

TikTok saopštio je u sredu da će pojačati svoju brobu protiv lažnih vesti i tajnog uticaja uoči izbora za Evropski parlament u junu. TikTok je ukazao da je aplikacija dodala opcije u okviru aplikacije koje imaju za cilj da bolje informišu Evropljane o izbornom procesu. Vlade i političari širom sveta su zabrinuti zbog širenja dezinformacija i upotrebe generisanih lažnih informacija koje mogu da utiču na izbore.

Oko 30% poslanika Evropskog parlamenta koristi TikTok.

Aplikacija će tokom sledećeg meseca da pokrene izborni centar na lokalnom jeziku u aplikaciji za svaku od 27 pojedinačnih država kako bi se lakše odvojile činjenice od fikcije. U saradnji sa lokalnim izbornim komisijama i organizacijama, ovi izborni centri će biti mesto gde zajednica može da pronađe pouzdane i merodavne informacije.

Kompanija je radila sa programom za proveru vesti kako bi proizvela obrazovne video snimke o izbornom procesu i dezinformacijama preko izbornih centara tokom nacionalnih izbora. TikTok trenutno radi sa devet organizacija za proveru činjenica u Evropi i planira da proširi svoju mrežu za proveru činejnica i pokrene devet dodatnih kampanja medijske pismenosti ove godine.

Pročitajte i:  TikTok i “saveti mladih tinejdžera”  

U narednim mesecima će uvesti namenske izveštaje  tajnim operacijama uticaja kako bi se povećala transparentnost i odgovornost.

Izvor: thehindu.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,