TikTok se širi i preuzima kadar od konkurencije

Kineska kompanija ByteDance koja je autor popularne aplikacije za deljenje kratkih video isečaka TikTok, odlučila je da otvori još jednu kancelariju u SAD, te sprovodi strategiju pridobijanja kadra od konkurencije.

TikTok

Sve popularniji TikTok, u skladu sa svojim širenjem poslovanja odlučio je da otvori novu kancelariju u SAD-u, i da se useli baš u bivše prostorije WhatsApp-a koji je u vlasništvu Facebook-a, u mestu Mountain View (Kalifornija).

ByteDance sprovodi strategiju pridobijanja kvalitetnog kadra iz drugih kompanija iz istog sektora s povlasticama kao što su recimo 20% veće plate u odnosu na one u Facebook-u. U skladu s tim u svoje redove su već doveli 25 bivših Facebook-ovih zaposlenih, a na „meti“ su im i zaposleni iz drugih kompanija iz sektora kao što su Apple, Amazon, YouTube, Snap i Hulu (već se priča i o zapošljavanju kadra iz ovih kompanija).

Takođe, početkom sledeće godine planirano je preseljenje sedišta kompanije u Culver City (Kalifornija) u novu zgradu gde će biti smešteno 1.000 zaposlenih.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Da li će ByteDance morati da proda TikTok?
SBB

Tagovi: , , , ,