BIZIT plus

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mesta u Hrvatskoj

Kompanija Vertiv je u svojim novim prostorima predstavila dosadašnje poslovne rezultate i budeće planove razvoja i novih investicija u Hrvatskoj i regiji. Ova globalna kompanija u Hrvatskoj je pod imenom Vertiv Croatia prisutna od 2017. godine, a danas zapošljava više od 200 stručnjaka. Vertiv Croatia je ujedno i prodajno servisni centar za 20 zemalja, proizvodni centar za EMEA regiju te Vertiv svetski centar na polju dizajniranja data centara.

PCPress.rs Image

Zahvaljujući ekspertizi, inovacijama i kreativnosti domaćih stručnjaka, kompanija Vertiv Croatia beleži brz napredak i razvoj, a u protekloj godini zabeležila je prihode u iznosu od 350 miliona kuna. Kompaniju i njene uspehe kao i predstojeće poslovne aktivnosti predstavili su Vlasta Brozović, Igor Grdić i Viktor Petik, članovi Uprave Vertiv Croatia, te Giordano Albertazzi, predsednik Vertiva za Evropu, Bliski Istok i Afriku (EMEA).

„Globalna potražnja za modularnim data centrima, uz vrhunsku uslugu i naše stručnjake, glavni je razlog brzog razvoja i ekspanzije Vertiva u Hrvatskoj. Vertiv Croatia tako danas svoje usluge nudi velikom broju poslovnih subjekata kojima su potrebna digitalna infrastruktura i IT rešenja, kako u Hrvatskoj tako i širom sveta. Među najvećim klijentima istakao bih vodeće telekome, lidere u IT industriji, ali naše usluge u velikoj meri koriste i subjekti iz javnog sektora.“, istakao je Igor Grdić, član uprave Vertiv Croatia.

Pročitajte i:  Važnost upravljanja i nadzora kritične IT opreme u data centrima

Vertiv Croatia usko sarađuje sa partnerima i klijentima kako bi osigurao kontinuitet i postigao vrhunske rezultate – počevši od ideje, preko puštanja u pogon, sve do implementacija rada i usluga. „Ono po čemu se Vertiv Croatia razlikuje od konkurencije je bogata ponuda i široko znanje te detaljno poznavanje modernih data centara, komunikacijskih mreža te komercijalnih i industrijskih postrojenja.“, rekao je Viktor Petik, član uprave Vertiv Croatia, koji je dodao da kompanija nastavlja sa narednim investicijama i širenjem poslovanja.

„Ulaganjem u nove poslovne prostore Vertiv Croatia pokreće novi ciklus investicija u Hrvatskoj te su stvoreni preduslovi za razvijanje novih projekata na kojima svakoga dana radi više od 200 zaposlenih, od čega čak 150 inženjera. Domaći talenat na ovaj način ostaje u Hrvatskoj te iz naše zemlje izvozi rešenja u sve krajeve sveta.“, istakla je Vlasta Brozović, članica uprave Vertiv Croatia.

Kompanija Vertiv na globalnom nivou sarađuje sa velikim kompanijama, kao što su Alibaba, China Mobile, Ericsson, Siemens, Telefonica, Verizon, Vodafone.

Facebook komentari: