Tinder ipak ne razmišlja o metaverzumu

Iz kompanije odlazi generalni direktor a ponovo se razmišlja o uvođenju valute u aplikaciju.

PCPress.rs Image

Za sada bez metaverzuma

Prema izveštajima, šef Match Group-e, Bernard Kim zamolio je Tinder-ovu Hyperconnect jedinicu (preuzetu 2021.godine) da smanji svoje planove za ulazak u metaverzum.

U svom pismu, Kim navodi da “neizvesnost” u vezi sa uspehom sa virtuelnim svetovima zahteva da kompanija “ne ulaže mnogo” u metaverzum.

Zatim, Match je okrivio kupovinu Hyperconnect-a za operativni gubitak od 10 miliona dolara u poslednjem kvartalu. Godinu dana ranije operativni profit kompanije iznosio je 210 miliona dolara.

Takođe, kompanija čini „korak unazad“ u pogledu planova za uvođenje svojih Tinder Coins-a u aplikaciju nakon sumnjivih rezultata testiranja, rekao je Kim. Iako nije potpuno odbacio digitalnu valutu, želeo je da valuta „efikasnije doprinese” Tinder-ovom usponu. Bilo koji virtuelni predmet morao bi ozbiljno da doprinese sledećoj fazi rasta Tinder-a, dodao je izvršni direktor.

Kompanija se istovremeno suočava sa preokretom u rukovodstvu. Izvršna direktorka Renate Nyborg napušta kompaniju nakon što se pridružila prošlog septembra. Nije jasno zašto ona odlazi ali Kim navodi da Match Group-a već traži zamenu.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

Nema sumnje da se Tinder suočava sa neizvesnom budućnošću. Povrh gubitka od Tinder-a, Match je prognozirao mali rast i naveo da se još uvek bori sa promenama zbog pandemije.

Iako je porastao broj vakcinisanih u drugoj polovini 2021.godine, nije se tako nastavilo u 2022.godini. Broj korisnika koji prvi put pokušavaju da se upoznaju preko aplikacije nije na nivoima kao pre pandemije, rekao je Kim.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,