Računari i Galaksija

Tinejdžer pokušao da od Elona Musk-a izvuče 50.000 dolara

Jack Sweeney, student star 19 godina, dospeo je u žižu Internet javnosti tokom prošle nedelje, kada je objavio priču o jednom od svojih Twitter botova. Ovaj student je napravio ElonJet, treker koji tvituje kada Musk-ov privatni avion poleti i sleti.

sweeney

Elon Musk – cicija?

Sweeney ima nekoliko takvih botova, koji prate javno dostupne informacije o avionima poznatih ličnosti, kao što su Bill Gates i Jeff Bezos. Međutim, ElonJet bot je daleko najpopularniji, sa više od 180.000 pratilaca. A tolika popularnost privukla je pažnju i samog Elona Musk-a.

Prošle nedelje, on je kontaktirao Sweeney-a i zamolio ga da ugasi ElonJet, jer predstavlja bezbednosni rizik. Kao izraz dobre volje, ponudio mu je 5.000 dolara da ugasi taj nalog. Sweeney je na to odgovorio da bi više voleo da taj iznos bude 50.000 dolara. Naveo je da bi mu suma pomogla oko otplaćivanja školarine, kupovine automobila, možda čak i Tesla Model 3.

Pročitajte i:  Korisnici mreže X umorni od malicioznih kripto-reklama

Musk mu je rekao da će razmisliti o ponudi, ali mu se od tada nije javio. Kada je shvatio da verovatno od toga neće biti ništa, Sweeney je objavio je da je uradio mnogo posla na ElonJet botu i da 5.000 dolara jednostavno nije dovoljno. Po svemu sudeći, Musk nema nameru da dalje pregovara sa Sweeney-jem, i navodno mu je naveo da je oseća da nije ispravno da plati toliku sumu. Istovremeno je učinio neke korake da njegov avion bude teže praćen.

Interesantno je kako se ova priča razvila kroz vreme. U početku je bila zabava, a kada je Sweeney shvatio da na tome može da zaradi, polakomio se i, po svemu sudeći, ostaće i bez prvobitno ponuđene sume.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,