Tiny: Tastatura kao umetničko delo

Jedna od najzanimljivijih prednosti mehaničkih tastatura je to što tasteri mogu da se menjaju, i prilagođavaju ukusima i idejama proizvođača, ali i korisnika. Upravo tom idejom se vodi i Tiny, umetnica koji tasterima prilazi sa umetničke pozicije, te planira da zainteresovanima u budućnosti ponudi zanimljiva rešenja.

PCPress.rs Image

Njena umetnička rešenja od obične tastature prave nešto što je uzbudljivije, a zahvaljujući tasterima koji imaju različite oblike – od bebe Yode do hamburgera. Tako korisnik umesto escape tastera može da dobije upravo hamburger, a umesto F-tipki različite junake iz animiranih filmova. Tiny je modifikovanje tastatura započela kao hobi, a razmišlja o tome da ga pretvori i u posao, budući da je primetila da ovom oblašću vladaju uglavnom muškarci, pa su modifikovani tasteri obično u obliku raketa i robota, lobanja i zombija.

 

View this post on Instagram

 

i couldn’t resist making a keycap as annoying and obnoxious as the goose in the game

A post shared by tiny (@tinymakesthings) on

Tiny još uvek nije počela sa prodajom svojih proizvoda, delom zbog toga što ne bi mogla da proizvede dovoljno tastera za sve zainteresovane, a delom i zbog toga što prodaja modifikovanih tastera nije siguran posao, pa broj narudžbina obično nije proporcionalan broju lajkova na društvenim mrežama.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,