BIZIT plus

Top 5 ChatGPT alternativa u 2023: Od JasperAI do Perplexity AI

Evo pet ChatGPT alternativa o kojima bi trebalo da znate.

PCPress.rs Image

Raste popularnost veštačke inteligencije

Chatsonic

Chatsonic je ChatGPT alternativa kompanije Writesonic, koja pravi AI alate za pisanje. ChatSonic je AI alat koji može da odgovori na većinu pitanja koja mu se postavljaju. Zanimljivo je da će na kraju odgovora biti prikazane i reference. Dolazi sa besplatnom probnom verzijom, kao i sa plaćenim planovima koji počinju od 12,67 USD mesečno.

Perplexity AI

Perplexity AI je odlična alternativa ChatGPT-u pošto je obučen za OpenAI API. Ako niste svesni, OpenAI je kompanija koja poseduje ChatGPT. Ovaj AI alat može odgovoriti na sva pitanja koja mu postavite. Međutim, ako su informacije ograničene na internetu, jednostavno će podeliti povezane rezultate uz prilaganje izvora. Perplexity AI je potpuno besplatan, za razliku od nekih drugih AI botova na ovoj listi.

Jasper AI

Ako već neko vreme pratite ChatGPT, velike su šanse da ste možda čuli za Jasper AI. Jasper AI je AI bot sličan ChatGPT-u. Pomaže vam da generišete sadržaj. Međutim, nije potpuno besplatan, ali dobijate besplatnu probnu verziju pet dana, a posle toga možete nastaviti da ga koristite po ceno počev od 49 USD mesečno.

Pročitajte i:  ChatGPT sada može da komunicira s drugim botovima

YouChat

YouChat je jednostavan i lak za korišćenje chatbot. Za razliku od ChatGPT-a, korisnici mogu dobiti sve na jednom mestu, od informacija i sadržaja, do slika i video zapisa. Takođe nudi izvore i potpuno je bez oglasa. YouChat koristi OpenAI GPT-3.5, ali rezultati možda neće biti tako tačni kao ChatGPT.

Character AI

Character AI je jedinstvena AI alatka gde možete da ćaskate sa likovima iz filmova, igara, pa čak i sa ličnostima iz stvarnog života. Sve što vidite na Character AI je izmišljeno – znači da je samo za zabavu. Ovo se malo razlikuje od ChatGPT-a, ali je zaista jedinstven chatbot.

Izvor: Techlusive

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,