BIZIT plus

Top 5 najprodavanijih Android telefona u 2012. godini

Pred vratima kupovine svi se pitamo koji telefon odabrati. U moru ponude to svakako nije lako, a kako bi i bilo kada nam svaki dan dolaze noviteti, a i oni „provereni“ modeli nas zbog svojih karakteristika još uvek mame. Zbog toga smo rešili da vam malo podrobnije približimo „Top 5“ najprodavanijih Android telefona u Srbiji u 2012. godini.

MobilniShop-Top5Namerno se nismo osvrnuli na najnovije modele, jer je njihovo vreme za dokazivanje tek počelo, pa će imati vremena da pokažu koliko vrede. Dakle, predstavljamo vam „Top 5“ najprodavanijih Android telefona prema podacima iz online prodavnice Mobilni Shop koji je lider u prodaji mobilnih telefona u Srbiji.

5. Motorola RAZR MAXX

MobilniShop-Motorola-Razr-MaxxOno što kod ovog telefona tako moćno privlači ljude širom sveta jeste njegova čudovišna baterija od neverovatnih 3.300 mAh! Šta to znači? To znači da vam je na raspolaganju „radni vek“ dva sasvim solidna smartfona. Sa Motorola RAZR MAXX možete da zaboravite na svakodnevno punjenje baterije, jer je ovaj uređaj u stanju da vam obezbedi preko 21 časa razgovora! I da ne ispadne da je Motorola RAZR MAXX teelfon-baterija, Motorola se potrudila da mu usadi prilično jaki dual-core procesor na 1,2 GHz i pohvalni Super AMOLED displej na dijagonali od 4,3 inča sa Corning Gorilla Glass zaštitom i rezolucijom od 540×960 piksela. Sem trajanjem baterije, korisnici će biti zadovoljni Motorola RAZR MAXX-om i po pitanju multimedije, jer uređaj poseduje dve dobre kamere od 8 i 1,3 MP. Dobro je rešeno i pitanje memorije, kojoj je sa početnih 16 GB omogućeno proširenje do maksimalnih 32 GB, kao i apdejt osnovne (Gingerbread) verzije Android-a na novu (Ice Cream Sandwich). Cena ovog telefona je oko 380 evra.

4. HTC EVO Design 4G

MobilniShop-HTC-EVO-Design-4GHTC EVO Design 4G je svakako telefon koji je uspeo najbliže da se približi telefonima iz Samsung ponude. Kada je prodaja u pitanju, jasno je da ovaj telefon neodoljivo preporučuje nekoliko stvari. Kao prvo, HTC je smisleno telefonu dao neobično primamljiv naziv, koristeći priliku da jasno stavi do znanja da je HTC EVO Design 4G tehnološki i dizajnerski veoma napredan uređaj. Sem toga, HTC je korisnicima putem ovog smartfona obezbedio procesor sa radnim taktom od 1,2 GHz, proširivu memoriju do 32 GB, Gingerbread veziju Android-a koju je moguće apdejtovati na 4.0 verziju, dve sasvim solidne kamere od 5 i 1,3 MP, bateriju sposobnu da iznese oko 6 sati razgovora i naravno 4-inčni LCD ekran sa rezolucijom od 540×960 piksela. HTC EVO Design 4G nije telefon sa 4G mrežom (iako bi se to moglo pomisliti) i ne poseduje slične stvari, poput NFC tehnologije, koje teško da ćete imati prilike uskoro da koristite, ali ako uporedite cenu sa spisakom stavki u njegovoj specifikaciji biće vam jasnije zašto se ovaj simpatični HTC ovako dobro kotira. Cena ovog telefona se kreće oko 240 evra.

3. Samsung Galaxy Note 2

MobilniShop-Samsung-Galaxy-Note-2Neki ljudi su u stanju da kažu da je ovo najbolji Android smartfon. Naravno, ako se Samsung Galaxy Note 2 može nazvati telefonom zbog njegovog monstruozno velikog Super AMOLED 5,5-inčnog ekrana, koji reprodukuje sjajnu sliku rezolucije 720×1280 piksela. Da se sve ne bi skupilo u raskošnoj površini ovog phablet-a, Samsung je uređaj opremio naprednim i moćnim perfomansama, tako da rad na njemu teče glatko. Tu pre svega mislimo na quad-core procesor na 1,6 GHz i sasvim dobru bateriju od 3.100 mAh, što je gotovo blizu Motorola-e Razr Maxx, ali ipak samo nominalno jer Samsung Galaxy Note 2 ima neuporedivo veći ekran i samim tim veću potrošnju energije. Kad smo već kod poređenja ova dva telefona i kamere su gotovo identične, s tim da je prednja kod Samsung-a Galaxy Note 2 bolja za 0,1 MP. Dakle neznatno. Međutim, Samsung Galaxy Note 2 ima proširivu memoriju do 64 GB, čime se kvalifikuje da bude pravi mali prenosni hard disk. Svoje mesto zauzeli su i Android Jelly Bean i ultrabrza LTE mreža. Zaključak: besprekorno na svakom polju! Cena je oko 550 evra.

2. Samsung Galaxy S2

MobilniShop-Samsung-Galaxy-S2Samsung Galaxy S2 je telefon koji je Samsungu-u prokrčio put uspeha. U vreme kada se pojavio, Samsung Galaxy S2 je bio Samsung-ov top model, a evo i zašto. Kao prvo, uređaj je prilično lepo dizajniran, tako da je i nakon dve godine postojanja i dalje najbolja opcija za mnoge, što pokazuje ovo visoko drugo mesto. Unutar prijatne spoljašnjosti nalazi se dual- core procesor "težak" 1,2 GHz i litijum-jonska baterija od 1.650 mAh, koja nudi sjajnih 18 sati razgovora. Ipak, kako je ekran, po pravilu, najbitniji segment svakog telefona, tako ni Samsung Galaxy S2 nije podbacio sa svojim 4,3-inčnim Super AMOLED Plus displejom standardne rezolucije 480×800 piksela. Dve kamere od 8 i 2 MP i proširiva memorija do 32 GB samo dodatno upotpunjavaju kompletno pozitivan utisak o ovom telefonu. Ipak, ne može svako da bude prethodnik nadaleko poznatom čuvaru trona – Samsung-u Galaxy S3. Cena ovog telefona je 320 evra.

 

1. Samsung Galaxy S3

MobilniShop-Samsung-Galaxy-S3Kada je neko na vrhu, onda to retko bude bez zasluge. Samsung Galaxy S3 je pravi lider i to pokazuje na svakom koraku, pa i kada je prodaja u pitanju. Od kada se u maju prošle godine pojavio pa do dana današnjeg može se reći da ovaj uređaj ne gubi na vrednosti. A kako bi i gubio kada je Samsung Galaxy S3 dizajniran na način da bude dopadljiv svima. Telefon koji je doneo uveliko prepoznatljivi maslačak na svom 4,8-inčnom Super AMOLED displeju fantastične rezolucije 720×1280 piksela zaslužuje bez dileme prvo mesto. To što ispod "maske" ima quad-core 1,4 GHz procesor, do 64 GB rastegljivu memoriju, novu verziju Android OS itd, samo je dodatno hvalisanje popularne face. Bilo bi pomalo besmisleno naprajati šta sve može i šta sve predstavlja ovaj telefon. Savršenstvo tehnologije prosto morate doživeti i mi se u potpunosti slažemo sa ovom svojevrsnom rang listom koja mu je potvrdila prvo mesto. Cena Samsung Galaxy S3 je oko 420 evra.

MobilniShop

Facebook komentari: