Top 50: Znanje se uvećava deljenjem

Korisne i vredne informacije sve češće ćemo morati da plaćamo, a to se pogotovo odnosi na servise koji nas podučavaju i spremaju za ozbiljne poslove koji će, uvek se to nadamo, biti isplativi. PC Press tradicionalno sumira najbolje online stvari koje su se desile za godinu dana i organizuje dodelu Top 50 nagrada. U susret predstojećoj dodeli nagrada za 2017. godinu, ne bi bilo loše da se podsetimo ko su bili prošlogodišnji dobitnici.

PCPress.rs Image

U kategoriji baza znanja pobedu je odneo sajt bee.bubblecup.org, koji predstavlja odličan domaći sajt, a za cilj ima da decu uvede u svet programiranja. Kursevi za najmlađe, zadaci s takmičenja, lekcije, projekti za samostalan i timski rad koncipirani su tako da ih mogu razumeti i koristiti prvenstveno osnovci. Preporuka za mališane i one malo veće koji žele da se okušaju u programiranju i primer kako online edukacija može da bude kvalitetna. Portal za učenje i vežbanje programiranja BubbleBee sada je pod okriljem fondacije Petlja koja je svojim osnivanjem pod jednim krovom obuhvatila uspešne i poznate projekte i inicijative. U okviru ove kategorije izdvojili su se i sajtovi: edutelevision.commanpower.rssh.wikipedia.org i superskola.rs.

Pročitajte i:  Da li znate šta traži 97% internet korisnika?

Kako bismo izabrali ono što se ove godine izdvojilo kao najbolje na Internet sceni, potrebna nam je vaša pomoć, jer na osnovu vaših predloga, pravimo uži izbor, a o pobednicima će odlučivati redakcijski žiri. Takođe, postojaće i specijalna nagrada publike, za koju će glasati posetioci PC Press sajta. Vaše predloge možete podneti ovde.

Facebook komentari: