BIZIT Seminar

Top 50: Znanje se uvećava deljenjem

Korisne i vredne informacije sve češće ćemo morati da plaćamo, a to se pogotovo odnosi na servise koji nas podučavaju i spremaju za ozbiljne poslove koji će, uvek se to nadamo, biti isplativi. PC Press tradicionalno sumira najbolje online stvari koje su se desile za godinu dana i organizuje dodelu Top 50 nagrada. U susret predstojećoj dodeli nagrada za 2017. godinu, ne bi bilo loše da se podsetimo ko su bili prošlogodišnji dobitnici.

PCPress.rs Image

U kategoriji baza znanja pobedu je odneo sajt bee.bubblecup.org, koji predstavlja odličan domaći sajt, a za cilj ima da decu uvede u svet programiranja. Kursevi za najmlađe, zadaci s takmičenja, lekcije, projekti za samostalan i timski rad koncipirani su tako da ih mogu razumeti i koristiti prvenstveno osnovci. Preporuka za mališane i one malo veće koji žele da se okušaju u programiranju i primer kako online edukacija može da bude kvalitetna. Portal za učenje i vežbanje programiranja BubbleBee sada je pod okriljem fondacije Petlja koja je svojim osnivanjem pod jednim krovom obuhvatila uspešne i poznate projekte i inicijative. U okviru ove kategorije izdvojili su se i sajtovi: edutelevision.commanpower.rssh.wikipedia.org i superskola.rs.

Pročitajte i:  Ko su članovi žirija Top50 2022 izbora?

Kako bismo izabrali ono što se ove godine izdvojilo kao najbolje na Internet sceni, potrebna nam je vaša pomoć, jer na osnovu vaših predloga, pravimo uži izbor, a o pobednicima će odlučivati redakcijski žiri. Takođe, postojaće i specijalna nagrada publike, za koju će glasati posetioci PC Press sajta. Vaše predloge možete podneti ovde.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,