PC Press Studio

Total TV: Potpuna digitalizacija u regionu

total-tvTotal TV, objavila je vest o pokretanju novog hibridnog servisa koji korisnicima, osim satelitskih kanala, omogućava i prijem digitalnih zemaljskih DVB-T signala. Za korisnike u celom regionu, kao i u Srbiji, ovo je važan doprinos u sprovođenju nacionalnih strategija digitalizacije.
Korisnici Total TV-a od sada mogu koristiti i hibridne HD/DVB-T prijemnike, pomoću kojih će, zahvaljujući ugrađenim tjunerima za prijem satelitskog i zemaljskog signala, pratiti više od 100 najgledanijih digitalnih svetskih i regionalnih kanala emitovanih putem satelitske (DVB-S) i terestrijalne (DVB-T) platforme i to uz pomoć samo jednog uređaja. Taj isti prijemnik pruža i mogućnost gledanja kanala u visokoj rezoluciji (HD), koji se sada, takođe, nalaze u ponudi Total TV-a.
Total TV nudi i HD-DVR prijemnik, koji omogućava korisnicima da gledaju HD kanale, ali i da upravljaju svojom televizijom i gledaju je na potpuno nov način, sa mogućnošću snimanja i gledanja u isto vreme, pauziranja živog programa i vraćanja propuštenog trenutka. Hard-disk veličine 320 Gb omogućava na jednom delu snimanje i čuvanje 75 sati digitalnog ili 30 sati programa u HD kvalitetu, dok je drugi deo namenjen budućim servisima Total TV-a, kao što je VoD (video-on-demand).
Osim boljeg kvaliteta slike i zvuka i većeg izbora sadržaja, digitalizacija omogućava i nove, unapređene servise. Softver Total TV risivera je kreiran u saradnji sa NDS-om, liderom u oblasti tehnologije za digitalno emitovanje.
Predsednik Uprave kompanije, Dragan Šolak, izjavio je: „Total TV sada ima integrisano rešenje koje, po prvi put u našem regionu, pruža mogućnost prijema satelitskog i zemaljskog signala na jednom uređaju. Ponosni smo što širimo paletu naših servisa, te osim digitalnog signala, našim korisnicima pružamo mogućnost gledanja televizije u visokoj rezoluciji, DVR za upravljanje živim programom, a uskoro i VoD servis. To je dokaz da Total TV ide u korak sa tehnološkim razvojem, pružajući najbolje svojim korisnicima u sedam zemalja!“
Do 2013. godine polovina sveta će primati digitalne TV signale. HD televizija je i korak dalje od digitalne televizije koju je Total TV, još pre četiri godine, kada se i pojavio, ponudio tržištu u regionu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,