Top50 2023

Toyota Auris: Prvo hibridno vozilo proizvedeno u Evropi

_Toyota-Auris-Space-Concept-1-lgI zvanično je počela proizvodnja novog Auris-a Hybrid Synergy Drive (HSD), prvog potpunog hibridnog vozila proizvedenog u Evropi.
Toyotina fabrika u Burnastonu, Derbyshire (Velika Britanija), proizvodiće novi Auris sa HSD kako bi podržala očekivanu prodaju u Evropi od 30000 vozila za celu godinu. Ovaj automobil biće lansiran u 32 zemlje širom Evrope, dok će isporuke prvim kupcima početi u julu.
Didier Leroy, predsednik Toyota Motor Europe (TME), pohvalio je kvalitet i snagu operacija u Velikoj Britaniji: „Velika Britanija je pokazala da je dragocen poslovni partner. Posle gotovo 20 godina iskustva u proizvodnji, članovi TMUK (Toyota Manufacturing United Kingdom) tima i dalje pružaju kvalitet, efikasnost i fleksibilnost koji su potrebni za usklađivanje sa zahtevnim standardom do kojeg drže naši kupci u Evropi. Novo poglavlje se danas otvara u Britaniji, tradicionalna postojbina industrijskih inovacija postaje dom proizvodnje prvog potpunog hibridnog vozila za Evropu."
Novi Auris HSD predstavlja tehnologiju hibridnog pogona u matičnom modelu Toyotine game. Novi hečbek sa 5 vrata opremljen je prvim i jedinim potpunim hibridnim pogonskim sklopom u vrlo konkurentnom C segmentu. Toyotino ekološko vođstvo u opštem toku ka održivom kretanju ogleda se u hibridnosinergetskom pogonu koji služi kao ključna tehnologija primenljiva na sve buduće modele. Lansiranje Auris-a HSD je veliki korak u implementaciji Toyotine tehnologije potpunog hibridnog pogona kroz celu gamu modela i to u najranije mogućem roku u dvehiljadedvadesetim godinama.
Sa vodećom u klasi potrošnjom/uštedom goriva Auris HSD pokazuje potrošnju goriva od samo 3.8 l/100km i neverovatnom niskom emisijom CO 2 od samo 89g/km koja u nekim državama utiče na veliku uštedu prilikom plaćanja poreza i/ili taksi. Osim toga, Auris HSD ostvaruje značajno niže emisije azotnih oksida (NOx) i čvstih čestica (PM) od vozila sa dizel motorom uporednih performansi.
Novi Auris HSD biće sklapan u fabrici Toyota Manufacturing UK u Burnastonu, Derbyshire, dok će efikasni benzinski motor od 1.8 litara sa sistemom hibridnog sinergetskog pogona (Hybrid Synergy Drive) biti izrađivan u Deeside, Severni Vels. Otvorena 1992, fabrika u Burnastonu bila je Toyotina prva fabrika u Evropi, a sada će postati prva fabrika u Evropi koja proizvodi potpuno hibridna vozila. Auris HSD biće izrađivan na istoj proizvodnoj liniji kao i Auris na benzinski i dizel pogon, pored Avensis-a. Kvalitet ostaje apsolutni prioritet u TMUK i sve tehnike proizvodnje su preispitane kako bi se zadržao najviši standard kvaliteta, izdržljivosti i pouzdanosti izrade vozila. Novi postupci testiranja kvaliteta su ustanovljeni u fabrikama Deeside i Burnaston, koji pokrivaju oblasti specifične za rad hibridnih vozila.

Pročitajte i:  Toyota najavljuje troredni električni SUV za SAD 

Izvor: Toyota Srbija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,