ERP 2024

Vaga koja savetuje

vaga_savetnikJi Lee je pre nekoliko godina došao na jednu sjajnu ideju. Zašto bismo stajali na vagu, ako nam ona samo pokazuje brojke koje nam se ne dopadaju? Zar ne bi bilo bolje da nam vaga, u zavisnosti od naše težine, predloži odgovarajući obrok? Naravno, u skladu sa postignutim rezultatima, ovi predlozi bi se svakodnevno menjali, sve dok vam vaga jednog dana od neprijatelja postane najbolji prijatelj. Vaga još nije proizvedena, ali verujemo da bi morala da se, na neki način, programira u zavisnosti od korisnika. Visina, godine, kao i mnoge druge informacije moraju biti uzeti u obzir, da bi vam vaga dala neki pametan savet.

Ji Lee danas radi kao kreativni direktor u Google-u, ali kako kaže, sve više razmišlja o ideji vage za dijetu. Počeo je čak da traži i proizvođača zainteresovanog za realizaciju ovog projekta.

Iako ideja zaista zvuči sjajno, verujemo da je veoma teško probuditi se i pitati neku spravicu šta je to što danas morate doručkovati. Onog dana kada bi preporučila musli, završila bi u mojoj kanti za smeće.

Facebook komentari: