Toyota integriše Android Auto u svoja vozila

Toyota je, ako je verovati izvorima, konačno odlučila da Android Auto integriše u svoja vozila, te se očekuje da odluka bude potvrđena tokom oktobra.

PCPress.rs Image

Toyota je među poslednjima najavila i CarPlay kompatibilnost, a nakon što je godinama odbijala da ovaj sistem integriše u svoje automobile. Tako se čini da uprkos otporu prema inovacijama u okviru servisa kompanija ipak nastoji da ide u korak sa drugim proizvođačima, pa je, nakon što je u januaru prihvatila CarPlay kompatibilnost, koja bi trebalo da stigne sa 2019 Avalon modelom, sada odlučila da se okrene i Android Auto sistemu.

Problem sa integracijom Android Auto opcije najviše je bio u vezi sa zabrinutošću oko sigurnosti korisnika, ali i kompanije, pa je Toyota poslednjih nekoliko godina sistem za zabavu u svojim automobilima zasnivala na Ford-ovoj SmartDeviceLink platformi, koja omogućava da se Android i iOS aplikacije prikazuju na ekranu koji se nalazi u sklopu kontrolne table. Ipak, kako je rasla zainteresovanost za Android Auto, tako su u kompaniji odlučili da izađu u susret korisnicima.

Pročitajte i:  Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi u Startup Anthropic

PCPress.rs Image

Android Auto je kompatibilan sa više od 50 različitih brendova automobila, a Google radi na tome da privuče još veći broj proizvođača, te prestigne CarPlay sistem kompanije Apple, koji je kompatibilan sa nešto više od 60 različitih marki automobila.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,