BIZIT plus

Toyota pokreće pilot projekat u Indiji

Toyota je predstavila svoju hibridnu limuzinu sa fleksibilnim gorivom u Indiji. Kompanija je tako započela pilot projekat na tržištu gde vlada usmerava proizvođače automobila ka korišćenju čistih goriva.

PCPress.rs Image

Gorivo je pomešano sa etanolom

Hibridna limuzina, uvezena je iz Toyota-ine fabrike u Brazilu. Vozilo pokreće fleksibilna tehnologija goriva, koja omogućuje motoru da radi na gorivo pomešano sa većim procentom etanola, smanjujući potrošnju benzina, zajedno sa hibridnim pogonom.

Usvajanje i korišćenje električnih vozila u Indiji se jako sporo realizuje. Međutim, ministar drumskog saobraćaja želi da proizvođači automobila razviju motore sa fleksibilnim gorivom. Takvi automobili će koristiti etanol lokalnog porekla kao dominantno gorivo i smanjiti zavisnost od benzina koji uvozi.

Toyota-in pilot projekat će povećati energetsku nezavisnost Indije. Cilj vlade je da postigne individualnost, odnosno da se oslanja na vlastite potencijale po pitanju energije do 2047. godine, rekao je potpredsednik Toyota-e, Vikram Kirloskar na predstavljanju u Nju Delhiju.

Indija, koja je glavni proizvođač šećera, želi da poveća upotrebu etanola, poput većih proizvođača u Brazilu gde je prodaja vozila sa fleksibilnim gorivom već popularna.

Pročitajte i:  Indija u trci sa Kinom i Vijetnamom za dominaciju na tržištu pametnih telefona

Cilj pilot projekta je da se vidi kako će automobil funkcionisati u Indiji i povećanje svesti o razvoju tehnologije.

Izvor: Reuters

Facebook komentari: