Tramp navodno traži vraćanje Facebook naloga

Kompanija je 2021.godine napomenula da će ponovo razmotriti Trampovu suspenziju 2023. godine.

PCPress.rs Image

Tramp ima više od 34 miliona pratilaca na Facebook-u

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp navodno je zatražio od Mete vraćanje svog Facebook naloga. Trampov tim je poslao pismo kompaniji, tražeći sastanak na kojem bi se razgovaralo o njegovom „brzom vraćanju na platformu“.

Facebook je 2020.godine zabranio nalog Donalda Trampa nakon nemira u Kapitolu 6. januara. U početku je suspenzija trajala 24 sata. Međutim, samo dan kasnije kompanija je ostavila zabranu na neodređeno. U junu 2021.godine nakon preporuke Nadzornog odbora, Meta je navela da će ponovo razmotriti suspenziju nakon dve godine i „proceniti rizik po javnu bezbednost“ kako bi utvrdila da li Trampu treba da vrati nalog.

Kompanija navodi da će objaviti odluku „u narednim nedeljama u skladu sa procesom koji su postavili“. Meta je 2021.godine nagovestila da Trampova zabrana neće trajati večno. „Kada suspenzija na kraju bude ukinuta, Trampov nalog će biti podvrgnut novim pojačanim kaznama ako prekrši našu politiku. Ako napravi novi prekršaj to će značiti trajno uklanjanje njegovih naloga“, rekao je tada Nick Clegg, predsednik Mete za globalne poslove.

Pročitajte i:  Google uvodi update za pretrage kako bi se pridržavao pravila EU o tehnologiji

Pismo upućeno Meti je verovatno pokušaj Trampa da povrati kontrolu nad svojim Facebook nalogom uoči predsedničkih izbora 2024.godine. Tramp ima više od 34 miliona pratilaca na Facebook-u. Facebook je bio ključan za predsedničku trku 2016.godine.

Prema Bloomberg-ovom izveštaju objavljenom nakon tadašnjih izbora, Trampova kampanja je pokrenula 5,9 miliona različitih verzija oglasa kako bi testirala one koji su dobile najveći angažman od korisnika. Meta je kasnije postavila ograničenja na oglašavanje velikog obima. Jedan zaposleni iz Trampovog tima rekao je da je ta promena kasnije sprečila Trumpovu kampanju 2020.godine da koristi Facebook na način na koji je to učinila 2016.godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,