Trećinu vremena u budnom stanju provodimo upotrebljavajući mobilne telefone

Svi znamo da mnogo vremena provodimo gledajući u mobilne telefone, a sada je jedno istraživanje pokazalo koliko vremena svog života trošimo na tu aktivnost. Kompanija App Annie, koja se bavi analitikom, pokazuje da su u 2021. godini u deset najvećih tržišta, korisnici prosečno provodili 4.8 sati dnevno upotrebljavajući mobilne telefone. To je povećanje od 30 procenata u odnosu na 2019. godinu.

telefoni

Naš telefon je tržište vredno desetine milijardi dolara

U njihovom istraživanju, „State of Mobile 2022“, koje je objavljeno u sredu, navodi se da je samo u SAD-u tokom 2021. godine na mobilne igre potrošeno 27.3 milijardi dolara. Ako uzmemo u obzir da je tokom 2020. godine bilo potrošeno manje od šest milijardi dolara za tu namenu, jasno je da su ljudi umesto na druženja trošili novac na druge vidove zabave. Interesantno je da su od pandemije profitirale i dating aplikacije – tokom prošle godine na njih je potrošeno 4.2 milijarde dolara, što je povećanje od 52 procenta u odnosu na 2019. godinu.

Pročitajte i:  MWC 2024: putovanje u (mobilnu) budućnost

Ukupno je na upotrebu telefona tokom 2021. godine utrošeno 3.8 triliona časova, od čega je više od 70 procenata otišlo na društvene mreže, foto i video aplikacije. Tokom prošle godine aplikacije su preuzete više od 230 milijardi puta, a utrošeno je više od 170 milijardi dolara (povećanje od 20 procenata u odnosu na 2020. godinu).

To ukazuje da su pametni telefoni i tableti postali uređaji koji će obeležiti budućnost, s obzirom da dnevno na njih troši za trećinu više vremena nego za gledanje televizijskog programa, čiji udeo u dnevnim aktivnostima pada iz godine u godinu.

Izvor: CNET

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,